Facebook gaat zich steeds meer specialiseren in vacatures via Facebook. Maar wat heeft Facebook eigenlijk te maken met vacatures en waarom zouden bedrijven nou eigenlijk een vacature plaatsen via Facebook?

Waarom zou een bedrijf een vacature via Facebook plaatsen?

Op Facebook zelf zitten 2,1 miljard mensen waarvan  70 miljoen bedrijven.. Facebook wil nu ook bedrijven gaan inspireren om een vacature op Facebook te zetten. Op Facebook kun je een onwijs grote groep mensen bereiken. Dit maakt het plaatsen van een vacature op Facebook extra interessant. Zelfs wanneer men nog niet bewust op zoek is naar een nieuwe baan.

Wat zijn de voordelen voor een bedrijf om een vacature via Facebook te plaatsen?

Er zijn natuurlijk veel verschillende redenen om via Facebook vacatures te plaatsen. Hieronder hebben wij ze voor je op een rijtje gezet.

  • Het is helemaal gratis om een vacature te plaatsen.Facebook is super bekend en verreweg het grootste social mediaplatform dus je kunt veel mensen bereiken.
  • Facebook wordt tegenwoordig ook steeds meer gebruikt voor het even snel opzoeken van de Facebookpagina van een bedrijf om meer te weten te komen over de bedrijfscultuur. Facebookgebruikers zijn meestal niet opzoek naar een baan maar op deze manier bereik je wel mensen die getriggerd worden door jou en dan misschien wel gaan solliciteren.
  • Je kunt live gaan op Facebook. Live gaan betekend dat jij live een video aan het afspelen bent en zo kun jij dus een rondleiding kunt geven of vragen kunt beantwoorden van misschien wel je potentiële medewerker.
  • Je kunt targetingopties aanzetten. Daarmee kun je een bepaald bericht gericht gaan promoten bijv. naar personen in jouw buurt.
  • Je kunt retargeting gebruiken op Facebook. Hiermee kun je personen die op jouw website zijn geweest een reminder sturen waardoor zij er misschien toch weer aan denken om bij jou te komen werken.

Waar komt je sollicitatie brief binnen?

Als er iemand gaat solliciteren op jouw vacature krijg je geen email van diegene maar je krijgt een bericht via Facebook Messenger.

 Verdienmodel Facebook

Facebook heeft natuurlijk ook nagedacht over een verdienmodel. Het plaatsen van de vacature is gratis.Maar je kunt natuurlijk ook je vacature promoten tegen een bepaald bedrag waardoor veel meer mensen jouw vacature te zien krijgen (dit is hetzelfde bij een advertentie, Je mag maximaal 5 vacatures per dag plaatsen op je Facebookpagina.

 

Ga jij deze nieuwe optie op Facebook ook toepassen voor jouw bedrijf? Of wil je hier meer informatie over? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

blog-post-concept-illustration_114360-164.jpg