Bij online videomarketing gaat het om meer dan het aantal views op YouTube. De markt van online videomarketing wordt  steeds groter en belangrijker. Het wordt nu ook interessant voor bedrijven met kleinere budgetten.

De Olympische Winterspelen hebben een lawine aan online video’s met zich meegebracht. Merken wilden de absolute nummer één zijn in storytelling met het grootste aantal YouTube-views als ultiem doel. Leuk natuurlijk voor de consument, maar laten we eerlijk zijn, het merendeel van de bedrijven beschikt niet over de budgetten om dit soort video’s te produceren. Betekent dit dat ze daarom maar beter geen tijd en energie moeten steken in online videomarketing? Nee, mits ze hun budget verstandig inzetten en focussen op doelen die meer zeggen dan hoe vaak een video is bekeken, want de markt van online video wordt steeds groter en belangrijker.

Rond 2017 zal video verantwoordelijk zijn voor 69 procent van al het internetverkeer door consumenten. Dit cijfer toont aan dat de rol van online video voor bedrijven alleen maar groter wordt in de komende jaren. In een online omgeving die bol staat van de online video’s, moet een bedrijf nog meer zijn best doen om op te kunnen vallen bij potentiële klanten.

Merken dienen rekening te houden met drie belangrijke aspecten wanneer men van kwaliteit een prioriteit maakt.

1. PUBLIEK

Hoe ziet jouw publiek eruit? Het opzetten van een online buyer persona voor jouw organisatie laat je nadenken over hoe jouw publiek wil worden aangesproken. Wil je een formele of een informele directe manier en is een animatie aantrekkelijker voor jouw publiek of zet je experts voor de camera?

2. CONTEXT

Het simpelweg live zetten van je video’s YouTube is niet genoeg. De context van een video heeft invloed op de perceptie van een merk of product. Realiseer je dat de informatie die je toont relevant moet zijn voor de kijker. Je kunt bijvoorbeeld een video die over de laatste trends in educatief speelgoed gaat, versterken door binnen je YouTube-kanaal het speelgoed te tonen dat jij aanbiedt in je webshop.

3. CONTENT

Natuurlijk, we zijn allemaal gek op video’s die viral gaan; gevoelige, grappige of verrassende verhalen die de kracht van online video laten zien. Tegelijkertijd kunnen andere soorten online video net zo succesvol zijn. Hierbij moet je nadenken over het soort content dat jouw doelgroep verder gaat helpen.

Als je televisies produceert, is het waarschijnlijk dat jouw doelgroep online op zoek is naar informatie over de verschillende modellen die op de markt beschikbaar zijn. In dat geval helpt een mogelijke viral video met een grappig mannetje je misschien met visibiliteit voor je merk, maar voor de besproken doelgroep is het een stuk relevanter als je video’s aanbiedt die uitgebreid aantonen hoe de laatste modellen eruit zien en wat de technische specificaties zijn.

Conclusie

Denk goed na voordat je start met een online videomarketingstrategie. Wat je wilt bereiken, en welk type content je helpt om die doelstellingen te bereiken.

Sta stil bij de doelstellingen en doelen. Pas wanneer je het publiek kent dat je aan wilt spreken en de content en context die hierbij kunnen helpen, kun je bouwen aan een solide online-videomarketingstrategie.

Meer informatie over de mogelijkheden van online videomarketing? Maak gebruik van ons contactformulier of neem telefonisch contact met ons op via 0229 - 27 27 00.


Bronnen:
Marketing Tribune
Onderzoek internetverkeer

videomarketing (1)