Ruim anderhalf jaar geleden is ipsis overgestapt naar een ander content management systeem (CMS). Vanaf dat moment zijn alle websites opgeleverd met een open source CMS, genaamd Umbraco. 

Umbraco CMS

Umbraco is een open-source CMS voor het publiceren van content op het internet, een intranet of andere platformen. Het is geschreven met C# en wordt geïnstalleerd op Microsoft servers. Umbraco is ontworpen om ingezet te kunnen worden voor kleine campagnewebsites, maar ook voor grote complexe applicaties voor bijvoorbeeld bedrijven uit de Fortune 500.

Umbraco is een uiterst gebruiksvriendelijk CMS systeem. Momenteel leveren wij websites aan klanten die direct kunnen beginnen met het vullen van de website, zonder enige training of uitleg. Dit is één van de redenen waarom wij begin mei 2015 genoodzaakt waren ons developers team uit te breiden. Door de grote vraag naar gebruiksvriendelijke CMS’en(websites) hebben wij toentertijd ons team uitgebreid met Jeroen Oostwouder. Een oude bekende voor ipsis, omdat hij tot 2013 ook al eens bij ipsis gewerkt had. 

Jeroen legt graag uit wat hij de afgelopen tijd gedaan heeft om Umbraco helemaal onder de knie te krijgen.

Terug op het oude nest

Terug op het oude nest. Zo voelde het een beetje toen ik hier in mei weer aan de slag ging. In 2013 heb ik ipsis verlaten en gekozen voor een nieuwe uitdaging. Dit pakte, jammer genoeg, allemaal niet helemaal zo uit als gewenst. Toen ik Vincent begin van dit jaar sprak over hoe het allemaal ging bij zowel mij als ipsis, bleek al snel dat mijn wensen en de vraag vanuit ipsis op elkaar aansloten.

Zodoende ben ik sinds mei 2015 weer werkzaam bij ipsis en ontwikkel ik o.a. websites voor klanten. Er was in de tussentijd bij ipsis wel het een en ander veranderd. Ik moest mij goed gaan inwerken in de nieuwe systemen, maar dit zag ik vooral als een uitdaging om mijn kennis te verbreden.

Daar waar er voor mijn vertrek nog met meerdere talen geprogrammeerd werd is dat nu eigenlijk zo goed als terug gebracht tot 1. En met Umbraco is er inmiddels ook een nieuw CMS in gebruik genomen. De eerste periode werd mij door ipsis gelukkig voldoende tijd gegeven om mijzelf wegwijs te maken in dit CMS systeem

Duidelijke voordelen van Umbraco

Al vrij snel waren de voordelen van Umbraco mij duidelijk. Het is snel in te zetten, makkelijk te configureren en ook redelijk eenvoudig te gebruiken voor klanten. Onder de motorkap was het natuurlijk wel even zoeken. Hoe werkt het? Hoe los je een probleem zo goed mogelijk op? Het bleek een traject van vallen en opstaan, maar uiteindelijk is dat helemaal goed gekomen. Na elke website leerde ik meer en meer en had ik al weer ideeën over hoe het de volgende keer misschien wel nog beter of efficiënter zou kunnen.

Begin oktober ben ik samen met Dave Jonker een 2-daagse Umbraco-cursus gaan volgen, die wij beide succesvol afgerond hebben. Ik heb tijdens deze cursus het nodige geleerd wat wij direct konden gaan toepassen? om de nieuwe websites weer beter en efficiënter te maken.

Inmiddels ben ik nu weer ruim een half jaar bij ipsis in dienst en voel ik mij weer goed op mijn plaats. Er is weer een hoop uitdaging te vinden en zo leer ik constant weer bij. Mijn algemene mening over Umbraco is erg positief. Het biedt veelzijdigheid en veel mogelijkheden om alles aan te passen naar de wensen van de klant. Natuurlijk lopen wij soms evengoed nog tegen een probleem aan, maar zolang wij het een uitdaging noemen kunnen wij ook daar weer van leren.

Onderstaand een kort overzicht van nieuwe websites die ik in Umbraco heb gemaakt:

Meer weten over het nieuwe CMS? Bel ons via 0229 27 27 00 of maak gebruik van ons contactformulier.

umbraco