Door: Klaas Hauwert

De helft van het mobiele internetverkeer bestaat uit video. Dit zal in de komende jaren gaan stijgen naar drie kwart. Nieuwe social media video apps als Vine en Instagram video zullen hier een grote invloed op hebben.

Vine is een video app van Twitter. Het gebruikt het zelfde “Less is more” principe. Bij Twitter kun je maar 140 karakters tweeten, maak je gebruik van Vine ben je gelimiteerd tot 6 seconden video. Deze kun je daarna posten naar je Vine, Twitter of Facebook account. Ook kun je Vine video's embedden op je website.

Instagram bied een soort gelijke mogelijkheid. Hiermee kun je filmpjes maken van maar liefst 15 seconden. Ook kunnen er naar hartenlust filters toegevoegd worden. Deze kun je dan weer plaatsen op je Instagram pagina.

Waarom korte filmpjes?

Maar waarom zulke korte filmpjes? Wat kan men laten zien in 6 of 15 seconden? Gezien de populariteit, heel veel. In april was Vine de meest gedownloade app in de Apple store. Met Instagram video werden er de eerste 24 uur 5 miljoen filmpjes geüpload. Het voordeel is vooral de laagdrempeligheid en de toegankelijkheid van zo’n service. Een filmpje is makkelijk te maken en binnen een paar seconden staat het op internet. De kijker heeft er ook profijt van dat de filmpjes zo kort zijn. De filmpjes laden sneller en op je drukke social media overzichtspagina kost het niet teveel tijd om ze te bekijken.

Ook iets voor u?

Voelt u zich de 6 second Spielberg? De 15 second Fellini? Klinkt vreemd, maar toch komt er veel creativiteit los met deze nieuwe beperkende techniek. Veel mensen maken stop motion video’s of leggen dingen kort maar krachtig uit. Onbeperkte vrijheid is dus niet altijd een pluspunt. Ook bedrijven maken gebruik van deze techniek, bijvoorbeeld om een product aandacht te geven op Twitter. Ook kun je specifieke details of functionaliteiten van een product laten zien.

Referenties:
http://www.nu.nl/internet/3403017/helft-mobiel-dataverkeer-bestaat-video.html
http://www.dutchcowboys.nl/socialmedia/28965
http://www.emerce.nl/opinie/waarom-ik-vine-verkies-boven-instagram-video-embedden
http://www.dutchcowboys.nl/socialmedia/28600

Meer informatie over de videomogelijkheden? Maak gebruik van ons contactformulier of neem telefonisch contact met ons op via 0229 - 27 27 00.

instavine