Steeds meer bedrijven beginnen te beseffen dat social media geen hype is die binnen afzienbare tijd weer verdwenen is, maar dat dit de nieuwe vorm van communiceren op het internet is. Dit is ons uiteraard niet ontgaan. Met ons Social Media Pakket nemen we een adviserende rol in waarbij we ondernemers willen helpen om de eerste stappen te zetten in dit, voor velen, nieuwe medium.

Social media voor lokale bedrijven

Steeds vaker krijgen we vragen van ondernemers over wat social media kan betekenen voor hun bedrijf. Een van de vragen die de meeste ondernemers hebben voordat ze met social media beginnen is: “uit social media valt toch geen conversie te halen?”

Fout! Wat hier meestal fout begrepen wordt, is dat conversie uit social media moeilijk te meten is. Maar de invloed van social media speelt wel een rol in de verhoging van de conversie.

Naast de positieve invloed die social media kan hebben op de zoekresultaten voor uw bedrijf, heeft social media diverse voordelen voor lokale bedrijven:

  • de doelgroep bevindt zich zeer lokaal, de meeste netwerken van volgers zijn grotendeels opgebouwd uit lokale vrienden/prospects/klanten;
  • uitvoeren van gerichte marketingcampagnes is veel eenvoudiger en effectiever;
  • de communicatie vraagt veel minder energie en de band tussen klant en de lokale onderneming is meestal al sterker ten opzichte van een groot merk;
  • adverteren is goedkoper voor lokale bedrijven.

Social media draait om communicatie. Door te communiceren met je volgers bouw je een bepaalde vertrouwensband op. De communicatie verloopt via een Facebookpagina met als voordeel dat de gesprekken ook zichtbaar zijn voor het netwerk van de volgers. Nu begint je bekendheid ook bij het netwerk van die volgers te groeien en bouw je onderbewust ook een band op met dit netwerk.

Wat houdt het Social Media Pakket van ipsis in?

Ons pakket is erop gericht om u werk uit handen te nemen. Wij helpen u graag bij het invullen en activeren van social media binnen uw organisatie. Wij bieden u een op professionele manier opgebouwde basis aan. Hiernaast ontvangt u van ons een eenvoudige ‘Social Media handleiding’ waarmee u zelf aan de slag kunt.

Wilt u meer thuis raken in de wereld van de social media en/of ziet u mogelijkheden voor uw onderneming? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of bekijk ons Social Media Pakket en zie wat wij voor u en uw onderneming kunnen betekenen.

Bron: Karel Geenen

internet cloud