Je hebt zorgvuldig nagedacht over een aantrekkelijke titel, goede onderwerpen bedacht en sterke teksten voor jouw nieuwsbrief. Daar horen uiteraard ook passende afbeeldingen bij die de boodschap versterken. Mooie afbeeldingen zorgen ervoor dat de nieuwsbrief de ontvangers nog meer aanspreekt en maken de boodschap duidelijk. Maar houd je ook rekening met de grootte van de afbeeldingen? Hoe groot mogen deze zijn en heeft dit invloed op de spamgevoeligheid van de nieuwsbrief? ipsis legt het uit!

Wel of niet spamgevoelig?

Een grote afbeelding maakt een nieuwsbrief niet groter. De afbeeldingsgrootte heeft dus geen invloed op de totale grootte van de nieuwsbrief. Waar het wel invloed op heeft is de laadtijd. Een ontvanger wil een nieuwsbrief snel kunnen scannen om te zien of deze interessant is voor hem of haar. Worden de afbeeldingen niet snel geladen dan kan de ontvanger snel afhaken. Een fijne leeservaring is erg belangrijk bij een nieuwsbrief.

Of een nieuwsbrief spamgevoelig is, wordt gemeten aan de inhoud van de tekst. Afbeeldingen kunnen niet door spamfilters beoordeelt worden. Maak jij een nieuwsbrief die uit alleen maar afbeeldingen of één grote afbeelding bestaat, dan is de kans wel groot dat deze tussen de spam belandt. De spamfilters hebben dan geen tekst om te lezen en gaan er dus vanuit dat het spam is. Voeg daarom altijd tekst toe aan de nieuwsbrief. Kies voor een tekst/beeldverhouding van 60-40.

Hoewel de grootte van de afbeelding niet direct invloed heeft op het afleveren van de mail, raden we toch aan om de afbeelding niet breder te maken dan 600 pixels. 

Welk type moet ik kiezen?

Naast de grootte van de afbeelding, is het ook belangrijk om het juiste bestandstype te kiezen. In een nieuwsbrief heb je keuze uit JPEG, PNG en GIF:

JPEG

  • Ideaal voor kleinere formaten
  • Goed voor fotografische afbeeldingen
  • Niet geschikt voor logo’s en grafische prints

PNG

  • Geschikt voor logo’s
  • Behoudt zijn transparante achtergrond
  • Wordt niet overal ondersteund

GIF

  • Geschikt voor bewegend beeld en gifjes
  • Leuk voor simpele afbeeldingen

We raden aan om voor PNG te kiezen in een nieuwsbrief. Dit type behoudt zijn kwaliteit als deze wordt verkleind. Daarnaast behoudt een PNG afbeelding zijn transparante achtergrond en wordt het niet te groot.

Wil jij weten hoe je een goede nieuwsbrief of e-mailing schrijft? Wij helpen je hier graag bij. Neem voor meer informatie contact met ons op via het contactformulier of bel naar 0229 – 27 27 00.

nieuwsbrief in spam.jpg