Hoe vertellen we een goed verhaal door middel van beeld en weinig tekst? Daar is een antwoord op: Instagram. De meeste mensen die dit lezen weten al wat dat is en hebben zelfs een account. Maar klik niet weg, je kunt meer uit Instagram halen dan je denkt. En voor de mensen die geen benul hebben van Instagram, lees dan verder.

Bij Instagram draait het om het delen en bekijken van foto’s en video’s. Bekijken van foto’s kun je soms beter omschrijven als stalken van mensen. Je scrollt al meer dan 20 minuten door de foto’s van de vriend of vriendin van je ex en dan……like je per ongeluk een foto. Shit, daar gaat je carrière als spion. Maar goed, laten we verder gaan. Het netwerk is opgericht door Facebook, maar heeft daar verder niks mee te maken. Het is een enorm populaire app voor alle smartphone- en tabletgebruikers. Je kunt je foto’s en filmpjes bewerken door er een filter overheen te zetten. Zo kun je bijvoorbeeld jouw foto’s een ouderwetse of zonnige uitstraling geven. Deze foto kun je delen met je volgers en zij kunnen deze ‘vind ik leuken’.

3 tips voor het gebruiken van Instagram

Maar hoe word je nou populair op Instagram? Hoe val je op tussen de miljoenen gebruikers? Hier volgen een aantal tips:

  1. Door zo veel mogelijk (relevante) mensen te volgen kan het een goede strategie zijn om populair op Instagram te worden. Maar let op dat je tegenwoordig niet meer dan 20 mensen per uur kan volgen, je bent dus wel even zoet.
  2. Het gebruik van hashtags is een goede methode om mensen die jou niet volgen/kennen, toch met jouw foto’s in aanraking komen. Stel je bent een fashionblogger en je plaatst een foto van jouw outfit met de hashtag #OOTD (outfit of the day). Mensen die ook geïnteresseerd zijn in fashion en via deze hashtag zoeken komen jouw foto tegen. Let er wel op dat jouw profiel openbaar is, anders kan niemand jouw foto’s zien.
  3. Op Instagram lijkt het wel of de hele wereld kan fotograferen. Natuurlijk zit er veel rommel tussen, maar ook heel veel moois. Populaire foto’s zijn niet per se de beste foto’s als we het hebben over kwaliteit. Beroemdheden maken ook lelijke foto’s, al plaatsen ze een foto van hun pleister die los zit dan krijgen ze tienduizenden likes. Dit komt omdat fans het gevoel hebben dat ze mee mogen kijken in het privéleven van hun idool. Dit geldt niet alleen voor sterren, maar ook voor de meeste accounts. Persoonlijke foto’s, bijvoorbeeld bruiloften, geboorte en een nieuwe baan kunnen op de meeste likes rekenen.

Zo. Nu ben je op de hoogte van alle ins and outs. Ik zou zeggen, download de app en neem een kijkje. Voor degene die de app al lang had, hopelijk heb je nog meer uit je Instagram kunnen halen door deze blog.  De specialisten van ipsis staan voor jou klaar als je hulp nodig hebt!

smartphones-met-instagram_23-2147514321.jpg