Een website met een bedrijfsvideo wordt vaak hoger gewaardeerd dan een website zonder. Toch slaan veel bedrijfsvideo’s de plank mis en komen ze wat suf over. Voorkom dit door out of the box te denken en op een creatieve manier jouw bedrijf te laten zien. Wij hebben een aantal leuke manieren op een rijtje gezet.

Licht een project uit

Hoe kun je beter laten zien wat je doet als bedrijf door een project te tonen? In een projectvideo komt naar voren wat je als bedrijf kunt betekenen voor jouw klanten. Je ziet direct hoe het in de praktijk is verlopen, wat de werkwijze is en hoe het proces in zijn werk gaat. Maar ook hoe je omgaat met bepaalde zaken en welk resultaat het oplevert. Een andere kijk op jouw bedrijf!

Zie hieronder het voorbeeld dat wij voor Kroonkeukens hebben gemaakt:

Jouw specialiteit uitleggen

In een uitlegvideo, ook wel ‘how-to’-video genoemd, laat je zien hoe je bepaalde werkzaamheden uitvoert. Denk hierbij aan hoe transportbanden worden gemaakt en hoe deze werken, hoe je deuren opmeet, produceert en afhangt of hoe een fiets gerepareerd wordt. Hiermee laat je zien dat jij de specialist bent en kennis van zaken hebt.

Sfeer proeven

Niet ieder bedrijf heeft een video nodig met veel tekst of uitleg. Sfeerbeelden zeggen vaak al genoeg. Laat diverse sfeerbeelden zien die leiden tot een positief gevoel. Met mooie passende muziek maak je de video helemaal af. Dit type video is onder andere geschikt voor (woon)winkels, een hotel of restaurant.

Ambassadeurs aan het woord

Jouw medewerkers en klanten zijn jouw ambassadeurs. Laat in een video deze mensen vertellen waarom jouw bedrijf zo bijzonder en goed is. Dit is een leuke creatieve manier van promotie. Het laat zien dat er een goede sfeer binnen jouw bedrijf is en dat klanten tevreden zijn. Dit is ook geschikt om in te zetten voor een werving- en selectievideo.

Grappige video

Niet iedere bedrijfsvideo hoeft super serieus te zijn. Met een beetje humor kom je al een heel eind. Denk bijvoorbeeld aan grappige reclames, deze blijven vaak beter hangen dan de standaard video’s. Een grappige video wordt vaker gedeeld, waardoor de naamsbekendheid van jouw bedrijf vergroot. Let er wel op dat de video niet te ver gaat of amateuristisch wordt.

Bedrijfsvideo laten maken?

Wil jij een mooie bedrijfsvideo laten maken? De videograaf van ipsis komt graag bij je langs. Neem voor meer informatie contact met ons op.

video.jpg (1)