Bij woningcorporaties wordt de behoefte naar meer transparantie groter. ipsis heeft een concept uitgewerkt waarmee het mogelijk is om de inspraak van bewoners te vergroten en de betrokkenheid van huurders te stimuleren.

Dit concept biedt corporaties de mogelijkheid om meer in contact te komen met bewoners van een wijk of complex. Vervolgens bevordert deze oplossing bewoners meer met elkaar te laten communiceren.

Deze oplossing is gebaseerd op een internetplatform (website) gecombineerd met standaarden die huidige populaire social media al biedt. Omdat zoveel als mogelijk gebruik wordt gemaakt van standaarden is de acceptatiegraad bij huurders groot en is het voor de woningcorporatie gemakkelijk te beheren.

Zowel bewoners, geïnteresseerden en potentiële bewoners worden geïnformeerd en gestimuleerd om zo meer voor hun straat, wijk of complex te doen. Het geeft de woningcorporatie meer inzage in wat er bij bewoners speelt en waar extra aandacht aan dient te worden gegeven.

Wilt u als woningcorporatie ook de huurdersparticipatie verhogen en bent u geïnteresseerd in wat ipsis voor u kan betekenen? Neem dan contact met ipsis op om een afspraak te maken.

community