We zijn al weer een paar maanden verder sinds Google mobielvriendelijkheid van websites gebruikt als belangrijke ranking factor in de mobiele zoekresultaten. Bij een mobielvriendelijke website (een responsive of adaptive website) hoef je als bezoeker niet onnodig in te zoomen, staan alle links ver genoeg uit elkaar om goed aan te kunnen klikken en hoef je niet ellenlang naar rechts te schuiven omdat de zinnen te lang zijn. Google vindt het belangrijk dat websites goed zichtbaar zijn op smartphones en tablets en plaatst mobielvriendelijke sites hoger in de mobiele zoekresultaten dan websites die nog niet aangepast zijn.

Hoe maak je je site mobielvriendelijk?

Het mobielvriendelijk maken van je website hoeft geen kostbare of tijdrovende verandering te zijn. Vaak lukt het al door je website-instellingen aan te passen of een ander ontwerp te selecteren. Zelfs als je ervoor kiest om je website volledig te herzien, kan een kleine zakelijke website met 10 of 20 pagina’s al snel in één dag tijd worden geoptimaliseerd voor mobiele gebruikers. Vraag eventueel je webbouwer om advies.

Het gaat om de user experience

Desondanks zijn er nog steeds websites die niet mobielvriendelijk zijn en die evengoed prima te vinden zijn met Google. Dit blijkt te komen doordat Google de update vanaf 21 april jl. over alle talen in alle landen van de wereld heeft uitgerold en het effect dus nog niet meteen overal zichtbaar is.

Het hebben van een mobielvriendelijke website heeft sowieso een positief effect op de user experience, omdat het resulteert in een betere conversie, lagere bounce rate en dus ook hogere posities in de zoekmachines. Dus wat Google allemaal belangrijk vindt en verandert is wel interessant, maar nog belangrijker is dat jouw klant op een goede manier zijn informatie kan vinden. Eigenlijk zou de user experience, de gebruiksvriendelijkheid, altijd het belangrijkste moeten zijn!

Maak je website dus gebruiksvriendelijk

Een goed functionerende website, ongeacht welk apparaat je gebruikt, en het goed kunnen vinden van informatie is een belangrijk onderdeel voor een succesvolle uitvoering van de inboundmarketingstrategie. Als een bezoeker niet binnen 10 seconden ziet wat jouw bedrijf doet, gaat hij op zoek naar een andere site. Zorg er dus in basis voor dat jouw potentiele klanten informatie, ook op een smartphone en tablet, eenvoudig en gebruiksvriendelijk kunnen vinden. Klanten zullen je website hierdoor beter vinden, maar ook meer waarderen!

Test hier of jouw website al mobielvriendelijk is. Is Google niet tevreden met de opzet van jouw website, dan helpt ipsis je graag bij het ontwikkelen van een mobielvriendelijke website.

Heb je vragen over het mobielvriendelijk maken van je website en de voordelen die dat voor je bezoekers biedt? Maak gebruik van ons contactformulier of neem telefonisch contact met ons op via 0229 - 27 27 00.

Auteur: Annemieke Hageman

laptop (2)