Hoelang gaat een website mee?

De ene investering is de andere niet. Papier in de printer gaat er sneller doorheen dan een laptop of bureaustoel. Ook een website behoort tot een investering voor jouw bedrijf en ook hier zit een bepaalde houdbaarheidsdatum aan vast. De techniek gaat iedere dag vooruit, er zijn nieuwe ontwikkelen en het design veroudert met de jaren. Websites gaan korter mee dan verwacht, hoelang gaat een website mee?

Van 1.0 naar 2.0

De technische ontwikkelingen op het gebied van internet en websites gaan razendsnel vooruit. Een aantal jaren geleden waren de meeste websites nog niet goed zichtbaar op mobiele apparaten. Terwijl je nu niet meer meetelt als jouw website niet optimaal wordt vertoont op iedere mobiel. Websites krijgen steeds meer mogelijkheden en de technische ontwikkelen hebben invloed op hoelang jouw website mee gaat. Oudere versies van een CMS zijn vaak niet meer up-to-date en lopen niet alleen technisch achter, maar ook qua beveiliging. Het gevolg: de website is niet meer veilig, de website is niet responsive, scoort minder goed bij Google en biedt dus niet meer wat jouw website zou moeten bieden.

Uit de mode

Net als dat er ieder seizoen nieuwe mode in de winkels hangt, verandert de trend bij webdesign ook. We zien tegenwoordig steeds strakkere en plattere websites. Schaduwranden en buttons worden vermeden. Er ontstaan af en toe nieuwe trends op het gebied van vormgeving. Het gevolg: je hoeft uiteraard niet iedere trend op te volgen, het moet wel bij jouw stijl en bedrijf passen. Maar de uitstraling van jouw website heeft invloed op jouw imago. Een ouderwetse website geeft jouw bedrijf ook een ouderwets imago en kan ervoor zorgen dat bezoekers afhaken.

Nieuwe mogelijkheden en content

Naast de verbeterde techniek komen er ook steeds meer mogelijkheden op het gebied van websites. Een website is allang geen online versie van een folder meer. De nieuwste en mooiste snufjes worden steeds betaalbaarder en makkelijker te implementeren. Ga mee met de tijd en verras jouw websitebezoeker, geef ze het wauw-gevoel.

Daarnaast is de content op de website ook van belang. We hebben het er al vaker over gehad: de website moet up-to-date blijven en relevant zijn. De inhoud en de werking van jouw website zijn het belangrijkste, daarna komt het uiterlijk. Websitegebruikers willen immers snel vinden wat ze zoeken. Wil jij niet achterlopen? Zorg dan dat jouw content op orde is.

Levensduur website

Nu je begrijpt wat er allemaal op orde moet zijn voor een website en welke onderdelen altijd volop in ontwikkeling zijn, is het tijd om antwoord te geven op de vraag: hoelang gaat een website mee? De houdbaarheidsdatum van de website hangt af van wat je met de website wil bereiken en doen. Wil jij nieuwe klanten aanspreken en jouw product goed verkopen? Dan moet jouw website toch echt up-to-date blijven. Tegenwoordig is een website van drie jaar oud al op middelbare leeftijd en wordt er aangeraden om de website te laten vernieuwen.

Is jouw website flink bejaard en wordt het tijd dat deze wordt ingeruild voor een groen blaadje en een jonger exemplaar? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Neem voor meer informatie contact met ons op via 0229 27 27 00 of maak gebruik van ons contactformulier.

Puck Holshuijsen Puck Holshuijsen
Auteur
Puck Holshuijsen

Als webdeveloper bij ipsis houd ik me bezig met het ontwikkelen van websites en webshops. De uitdaging is het zorgen voor de best passende oplossingen voor onze klanten: elke opdracht en elke website is weer anders. Ik krijg er een kick van om met creatieve oplossingen te komen en een goed werkend eindproduct te maken waar de klant tevreden mee is. Mijn kennis en creativiteit inzetten vind ik het leukste wat er is! Als developer ben je nooit uitgeleerd en dat maakt elke dag weer anders.

Meer over Puck

Andere Tips en updates:

<p>Waarom jouw nieuwe website Umbraco als CMS moet hebben</p>

Waarom jouw nieuwe website Umbraco als CMS moet hebben

 
<p>Nieuwe website? Bekijk hier de webdesign trends van dit moment</p>

Nieuwe website? Bekijk hier de webdesign trends van dit moment

 
<p>Wat kost een website?</p>

Wat kost een website?

 
0229272700