“Ik zou graag een nieuwe website willen, wat kost dat?” Dit is vraag die wij vaak voorbij horen komen. Wij zouden je graag het antwoord willen geven maar hebben dat helaas niet. “Hoezo kan dat niet, jullie hebben toch een prijs voor een website?” hoor ik je denken… Maar zo simpel is dat niet! De kosten van een website zijn van meerdere factoren afhankelijk, en net zoals mensen is geen website gelijk. Wat speelt mee bij het bepalen van de prijs van een nieuwe website?

Vast ontwerp of maatwerk

Een website begint als een leeg canvas en de websitebouwers en -designers zijn de schilder. Het canvas kan op iedere mogelijke manier worden ingevuld en je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Net als een schilderij kan het een website worden vol details, met veel functies en waar veel op te zien is. Maar er bestaan ook simpele schilderijen met enkel wat lijnen. Wat voor website jij nodig hebt is volledig afhankelijk van de doelstellingen en de manier waarop jij de website gebruikt. Is het puur ter info of gebruik jij de site echt als verkooptool?
Bij ipsis kun je kiezen uit een WebStart Basis, WebStart Design, WebStart Design Plus en volledig maatwerk. Maar wat is nu het verschil tussen deze opties?

WebStart Basis

De WebStart Basis is onze ‘instap website’. Dit houdt in dat je de keuze hebt uit een aantal vaste templates, onze basistemplates. De website is al helemaal ontworpen en jij krijgt dezelfde indeling en ontwerp als de template waar je voor kiest. De template wordt uiteraard wel aangepast naar jouw huisstijl. Je hebt dan dus echt een basis website, zonder extra’s. Uiteraard kun je wel voor extra’s kiezen, maar daar later meer over.

WebStart Design

Wil je iets meer, dan kies je voor WebStart Design. Ook bij deze optie kies je een template uit, maar wordt op basis daarvan een ontwerp gemaakt. Er is dus meer mogelijk dan bij de WebStart Basis. De eerste lijnen zijn gezet op het canvas maar binnen deze lijnen is er nog veel mogelijk, waardoor het canvas echt een persoonlijk stukje werk van jou wordt!

WebStart Design Plus

Wil je volledige vrijheid in het ontwerp van jouw website, dan kies je voor WebStart Design Plus. Het ontwerp kan naar wens worden gemaakt, maar moet wel binnen de lijnen van de WebStart template blijven. Met deze heb je de meeste keuzemogelijkheden van alle WebStarts. Onze designer zal samen met jou een passend ontwerp maken. Ons team denkt graag met jou mee over een passend ontwerp wat precies uitstraalt wat jij met jouw onderneming of bedrijf wilt uitstralen.

Maatwerk website

Met een maatwerk website is het canvas volledig wit. Er zijn geen randen waar je binnen moet blijven maar alles is mogelijk, zowel in het ontwerp als technisch (tuurlijk er zijn grenzen, we kunnen nog steeds niet via een website naar de maan). Om dit proces goed te sturen beginnen wij bij ipsis allereerst met een intake en workshop. Daarmee krijgen wij in beeld waar jij behoefte aan hebt en wat voor website het beste bij jou past. In samenspraak met jou wordt het website ontwerp gemaakt en de website van A tot Z gebouwd.

Speciale functionaliteiten

Naast de WebStart-pakketten is er de mogelijkheid om voor bepaalde functies te kiezen (ook in vaste ontwerpen). Wanneer je voor extra’s kiest gaat, zoals je misschien wel zal verwachten, de prijs omhoog. Bij speciale functionaliteiten en opties kun je denken aan:

  • Fotogalerij of -slider
  • Social media integratie
  • Offerteaanvraagformulier
  • Plaatsen en/of maken van content
  • Taalkeuzeoptie
  • Inlogfunctie
  • Betaalfunctie

Dit is een kleine selectie uit de oneindige mogelijkheden die kunnen worden toegevoegd aan een nieuwe website. Een korte samenvatting: je kiest eerst voor een website ontwerp (van eenvoudig tot maatwerk) en kan er daarna voor kiezen om bepaalde functionaliteiten en opties toe te voegen.

Responsive websitedesign

Een goede website is responsive. Dit betekent dat een website zich aanpast op het apparaat waarop het wordt getoond. Een website wordt zo optimaal mogelijk getoond, zodat de gebruiker de best mogelijke gebruikerservaring krijgt. De indeling van de website past zich aan naar het apparaat waarop de gebruiker de website bezoekt.
Al onze websites zijn responsive, dit is bij de prijs inbegrepen. Wat voor website je ook afneemt: de website is toonbaar op ieder apparaat. Daarnaast hebben alle websites een gebruiksvriendelijk CMS, een zoekfunctie en SEO-vriendelijke URL’s. Per website zitten er een aantal opties standaard in. Neem contact met ons op welke opties er standaard bij welke website horen!

Een website naar jouw wensen

Een website heeft dus geen vaste prijs. Onze WebStart Basis begint bij €795,- zonder extra functionaliteiten. Maar zoals je net hebt gelezen bestaan er oneindig veel mogelijkheden en aan elke mogelijkheid hangt een ander prijskaartje. De vraag is eigenlijk aan jou: wat zijn jouw wensen, wat wil je communiceren en welke doelstellingen wil je met jouw nieuwe website behalen? Wij doen graag een voorstel en helpen jou met een passende website. Neem contact met ons op voor meer informatie en alle mogelijkheden van de websites die wij bouwen!

price-tag-12408652.jpg