Het belang van een duidelijke Facebook-eigenaar

Bij ipsis weten we als geen ander hoe belangrijk social media is voor jouw bedrijf. Zonder aanwezigheid op de diverse kanalen loop je klanten mis, val je niet op tussen de concurrenten en speel je niet in op de behoefte van de klant.  

Bij het aanmaken van een bedrijfspagina op Facebook is het de bedoeling dat hier een persoonlijke account aan wordt gelinkt. Als ‘eigenaar’ van de pagina kun je dan vervolgens o.a. wijzigingen doorvoeren, content plaatsen, of nieuwe paginarollen instellen en beheren. Door nieuwe paginarollen toe te voegen kun je anderen met hun persoonlijke account rechten geven om bepaalde acties uit te voeren zo zijn er meerdere personen gekoppeld aan het bedrijfsprofiel. De verschillende paginarollen bestaan uit de volgende: 

 

Paginarollen

EigenaarDe persoon die de pagina ooit heeft aangemaakt 

BeheerderFacebook-toegang met volledige controle 

RedacteurFacebook-toegang met gedeeltelijke controle 

Moderator -  Taaktoegang voor antwoorden op berichten, communityactiviteit, ads en statistieken 

AdverteerderTaaktoegang voor advertenties en statistieken 

AnalistTaaktoegang voor statistieken  

CommunitybeheerderCommunitybeheerderstoegang voor het beheren van livechats 

Maar let op: Als de eigenaar van de bedrijfspagina niet meer betrokken is bij het bedrijf, is het van belang dat voordat deze persoon zichzelf van de bedrijfspagina verwijderd eerst zijn of haar rechten overhevelt aan iemand anders. Wordt dit niet gedaan, heeft dit een aantal consequenties: zo kunnen er bijvoorbeeld geen nieuwe koppelingen meer gemaakt worden met Instagram en andere tools of programma’s en kan er ook niet meer op alle manieren optimaal geadverteerd worden. Ook als de pagina wel nog beheerders heeft, is het van belang dat de eigenaar nooit verloren gaat. Verwijder jezelf of iemand dus nooit zomaar als pagina-eigenaar!  

 

Wijziging van een eigenaar 

Maar hoe maak je iemand anders dan de eigenaar van een bedrijfspagina? Helaas gaat dit niet zo gemakkelijk. Er moeten diverse, complexe stappen ondernomen worden voordat de eigenaar ook daadwerkelijk veranderd kan worden naar iemand anders. Bij ipsis helpen we je hier natuurlijk graag mee. Wij hebben dit al diverse keren voor onze klanten mogen doen. Zou jij graag de eigenaar van jouw bedrijfspagina willen worden of ben jij de eigenaar en wil je jouw rechten aan iemand anders geven? Neem dan contact met ons op dan zorgen wij ervoor dat dit geregeld wordt! 

Ik wil mijn Facebook eigenaar wijzigen!

 

Aida de Haan Aida de Haan
Auteur
Aida de Haan

Hoe mooi is het om te zien dat een bedrijf op basis van jouw input verder op weg kan wat leidt tot een zichtbaar resultaat? Bij ipsis kan ik iedere dag mijn creativiteit en ideeën kwijt en samen met een super fijn team leveren we de tofste resultaten op. Daar haal ik mijn energie en voldoening uit!

Meer over Aida

Andere Tips en updates:

<p><strong><span class=Bij ipsis zijn we nooit uitgeleerd! 

">

Bij ipsis zijn we nooit uitgeleerd! 

 
<p><strong>Recruitment-winterboost!</strong></p>

Recruitment-winterboost!

 
<p><strong>Snoobi VS. Analytics</strong></p>
Aida de Haan

Snoobi VS. Analytics

 
0229272700