Na voorgaande grote wijzigingen met klinkende namen als Pirate, Pengiun, Panda, Pigeon, Payday Loan is 21 april jl. wederom een grote wijziging doorgevoerd in Google’s algoritme . Dit heeft grote invloed op de vindbaarheid van websites die nog niet mobielvriendelijk zijn en wordt daarom ook wel gekscherend de Mobilegeddon update genoemd.

Voldoet jouw website al aan Google’s nieuwe normen?

Eind februari heeft Google bekendgemaakt met een update te komen in het algoritme waardoor websites die niet mobile ready zijn het risico lopen te zakken in de mobiele zoekresultaten. 21 april jl. is deze wijziging doorgevoerd, waardoor ook jij het risico loopt om je hoge positie in de mobiele zoekresultaten te verliezen.

Kort samengevat wordt nu in de mobiele zoekresultaten, sinds de Mobilegeddon update, ook meegewogen of jouw website rekening houdt met bezoekers vanaf mobiele telefoons. Websites die goed leesbaar zijn op dergelijke apparaten krijgen een streepje voor door Google. Voornaamste reden voor deze wijziging is dat zoekverkeer steeds vaker van mobiele apparaten komt. Volgens de laatste statistieken is dit momenteel zo’n 60%.

Waar voorheen content king was, is nu dus ook de zogenaamde User Experience van belang geworden in de zoekresultaten. Het is niet enkel meer belangrijk welke content aangeboden wordt op de site, maar ook de leesbaarheid en het gebruik van de website spelen een belangrijke rol.

Om te bekijken of jouw website al voldoet aan de door Google gestelde normen voor mobiele websites heeft de zoekgigant een online test ontwikkeld. Zodoende kun je met één enkele druk op de knop bekijken of jouw website gevaar loopt om te zakken in de zoekresultaten.

Drastische maatregelen nodig?

Alle websites die wij opgeleverd hebben sinds december 2013 zijn responsive. Zodoende passen deze nieuwe websites zich aan op basis van het apparaat (smartphone, tablet, PC) waarop de site bekeken wordt. Het betreft hier alle nieuwe websites gemaakt in het CMS Umbraco.

Doordat deze nieuwe websites gebouwd zijn in een responsive template, zijn er geen maatregelen nodig. Is jouw website echter gebouwd voor deze datum en is deze niet responsive? Dan raden wij je aan om een mobiele pagina of een nieuwe responsive website te overwegen. Zodoende loop je niet het risico om te zakken in de zoekresultaten en mis jij geen enkele kans op nieuwe klanten via jouw website. Wij bouwen nieuwe, responsive websites al vanaf € 795. Het hoeft dus niet per se heel duur te zijn om over te stappen op een nieuwe website die ook mobiel goed gevonden wordt!

Voor advies kun je ons bereiken via 0229 27 27 00, ons bereiken op Twitter of gebruik maken van het contactformulier of de chat op onze website.

google