Voor iedere ondernemer is het duidelijk dat social media belangrijk is voor de (online) marketingstrategie. De kosten zijn laag, terwijl het effect enorm groot kan zijn. Dit gebeurt alleen als deze media op de juiste manier worden ingezet. Op de vraag wat het beste kan worden ingezet, wordt vaak een eenduidig antwoord gegeven: Facebook en Twitter. Sinds eind juni 2011 is Google+ online. Juist voor bedrijven kan Google+ erg effectief worden ingezet. Waarom?

Google+ is een nieuw sociaal netwerk, met momenteel ruim 100 miljoen leden wereldwijd. De verwachting is dat het aantal leden aan het einde van dit jaar rond de 400 miljoen zal liggen. Ter indicatie: Facebook heeft nu ongeveer 800 miljoen gebruikers. Google+ groeit snel. Een aantal redenen waarom Google+ uw bedrijf vooruit kan helpen:

 • Google+ verbetert uw vindbaarheid in Google
  Wanneer iemand in Google uw bedrijfsnaam intypt, zal een profiel van Google+ hoger komen te staan dan een profiel van Facebook. Google+ profielen kunnen worden geïntegreerd in de zoekmachine zelf, waardoor het profiel van uw bedrijf direct verschijnt als iemand u zoekt.
 • Via Google Kringen kunt u klanten specifiek benaderen
  Met Google+ kunt u klanten in verschillende groepen (Google noemt dit kringen) plaatsen. U kunt de groepen zelf samenstellen, op basis van bijvoorbeeld leeftijd, locatie of interesses. Deze groepen kunnen onafhankelijk van elkaar benaderd worden. Het is bijvoorbeeld mogelijk om alleen uw loyale klanten een speciale aanbieding te doen, waar de andere groepen dan niet op de hoogte van worden gesteld. Ook kunt u bijvoorbeeld alleen berichten naar uw personeel sturen.
 • Google+ is meer gericht op bedrijven
  Waar Facebook zich voornamelijk richt op personen, is er bij Google+ duidelijk te zien dat het zakelijke segment ook veel aandacht krijgt. Google Your Business is een onderdeel van Google+, speciaal voor bedrijven. Dit onderdeel van Google+ is nog volop in ontwikkeling. Google Analytics zal hierin ook uitgebreid verwerkt worden, waardoor alle statistieken van een Google+ bedrijfspagina ook kunnen worden geanalyseerd.
 • Google Hangouts maakt het contact persoonlijker
  Met Google Hangouts kunt u met één klik videoconverstaties met klanten en collega’s tot stand brengen. Dit kan maximaal met tien personen tegelijk. Met Hangouts kunt u onder andere persoonlijke productfeedback krijgen, klanten helpen problemen op te lossen en samenwerken met externe collega’s. Dit kan allemaal via een gebruiksvriendelijke functie voor hoogwaardige videochats.

Google+ in Nederland

Op dit moment is het grootste nadeel van Google+ het feit dat er nog niet veel Nederlanders lid zijn van het sociale netwerk. Momenteel kan Google+ u vooral helpen met de zoekmachineoptimalisatie. Als u met uw profiel gevonden wil worden in Google, kunt u hier zelf voor zorgen. U moet dan bepaalde tags aan uw profiel toevoegen. Omdat er nog niet veel Nederlanders zijn die dit hebben gedaan, kunt u juist nu met uw profiel bovenaan bij Google verschijnen.

Een voorbeeld van de integratie van de profielen van Google+ kunt u zien via Google.com. Als u zoekt op SEO, zult u bij Google.com wel resultaten krijgen van Google+, maar bij Google.nl nog niet. Om uw vindbaarheid te verbeteren kan het handig zijn om snel een profiel aan te maken voor uw bedrijf op Google+. Dit kan via www.google.com/+/business.

Door een goede online marketing strategie te creëren, kunt u een groot effect bereiken. ipsis kan u hierbij ondersteunen. Een mooie website is namelijk niet voldoende. Gevonden worden op internet is mogelijk nog belangrijker. ipsis kan uw vindbaarheid verhogen door middel van internetoptimalisatie zodat u meer uit uw internetactiviteiten haalt.

Meer informatie over Google+? Maak gebruik van ons contactformulier of neem telefonisch contact met ons op via 0229 - 27 27 00.

google plus added