Online is er zoveel keus in producten dat het voor de consument vaak lastig is om een keuze te maken. De Google klantreviews biedt daar een onderscheidende factor in, namelijk een Google Klantreviews-badge met verkopersbeoordelingen. Deze badge kun je verkrijgen op je website en zo is het mogelijk om op een gemakkelijke manier klantfeedback te ontvangen en te delen terwijl je verkopersbeoordelingen ontvangt. Onlangs werd deze tool gelanceerd in Nederland. Hoe werkt de Google klantreviews precies en hoe kun je gebruik maken van deze gratis tool? Dat leg ik je graag uit in dit artikel!

Consumenten winkelen steeds meer online maar, door het grote aanbod zien ze vaak door de bomen het bos niet meer. Reviews zijn een hulpmiddel om de keuze van de consument te beïnvloeden maar ook om consumenten de mogelijkheid te bieden om te bepalen welke optie ze de voorkeur geven. Met de Google klantreviews kun jij in één opslag de reviews van jouw kopers laten zien.

google-review-guidelines.jpg

Hoe werkt de Google klantreviews tool?

Kosteloos waardevolle reviews verzamelen over jouw product of dienst om zo in te spelen op de behoefte van de consument: dat is de klantreview tool van Google. Met deze tool verzamel je feedback van gebruikers die een aankoop hebben gedaan op jouw website. De beoordelingen die vanuit de tool komen zijn bepalend of je in aanmerking komt voor de verkopersbeoordelingen. Deze beoordelingen worden weergegeven bij zoekadvertenties in Google Shopping en op een optionele badge die op je website kan worden weergegeven. Een mooie manier waarop je gratis beter gevonden en gezien kan worden in de zoekmachine.

Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is jezelf aanmelden en je account te integreren. Om het gemakkelijk te maken staan hier de stappen op een rij:

Stap 1: Maak een account aan op www.merchants.google.com
Stap 2: Klik op het dropdown-menu dat wordt aangeduid met het verticale drie punten pictogram in de rechterbovenhoek.
Stap 3: Selecteer Merchant Center-programma's in het dropdown-menu.
Stap 4: Vanaf de pagina 'Merchant Center-programma's' ga je naar de kaart 'Google Klantreviews'.

Vervolgens kun je aan de slag gaan door je aan te melden voor de gratis tool. Hierna kun je de aanmeldcode voor enquêtes toevoegen aan jouw website en het is optioneel om de badgecode toe te voegen aan je website op een plek naar keuze. De badge wordt dan op de website weergeven en dit laat klanten zien dat jouw site geïntrigeerd is met de Google Klantreviews. Vervolgens kun je uiteindelijk in deze badge zien wat de verkopersbeoordeling is van jouw bedrijf. Erg interessant dus!

Wat voor voordelen biedt de Google klantreviews voor jou als bedrijf?

Nadat je jezelf heb aangemeld en je account geïntegreerd hebt, kunnen de klanten die iets op jouw website kopen ervoor kiezen om een e-mailenquête te ontvangen waarin ze het aankoopproces beoordelen. De verzamelde reviews dragen bij aan jouw verkopersbeoordeling. Deze is gebaseerd op allerlei reviews van klanten die afkomstig zijn van meerdere bronnen, waaronder onafhankelijke dataproviders en de Google-enquêtes.

Kortom een mooie kans om jezelf als bedrijf online te onderscheiden van het grote aanbod.

Hulp nodig bij het inzetten van de Google klantreviews tool?

Heb je vragen wat betreft de nieuwe Google klantreviews tool of heb je hulp nodig bij het inzetten van deze tool? Neem dan contact op met één van onze marketeers.

Neem contact op

Aida 1
Geschreven door:

Aida de Haan

Marketeer
Heb je vragen?

Waarom stoppen met lezen...

Standard Quality Control Collage Concept

Google Consent Mode V2: de noodzaak van een geschikte cookiebanner

Blog Reviews Ipsis

Het belang van reviews voor jouw organisatie

Blog Trends Ipsis

De webdesign trends voor 2024

Blog Reviews Ipsis

Het belang van reviews voor jouw organisatie

Blog Trends Ipsis

De webdesign trends voor 2024