Chrome, de internetbrowser van Google wordt steeds meer gebruikt. Begin november verscheen er een persbericht over de groei van Chrome. "In Nederland is de internetbrowser van Google Firefox inmiddels gepasseerd." Deze zin deed mij fronsen, ik geloofde het niet. In mijn gedachten was Chrome nog steeds het kleinste broertje van Internet Explorer. Ik ben op onderzoek uitgegaan en kwam op onverwachte resultaten uit.

Ongekende groei

Chrome is inderdaad enorm gegroeid. Ik heb gekeken in het Google Analytics account van een website met veel verkeer. In de maand oktober van dit jaar staat Chrome inderdaad op de tweede plek na Internet Explorer.

Wereldwijd

Google Chrome had in oktober wereldwijd een marktaandeel van 25 procent, tegen 12,4 procent in dezelfde maand vorig jaar. De internetbrowser loopt daarmee enorm in op zijn concurrenten. Dit is ook te zien in de grafiek hierboven. Chrome had in oktober 2010 7,38% marktaandel, dit jaar 17,38%. Een groei van tien procent!

Internet Explorer blijft het meest gebruikt. Maar zijn aandeel is gedaald van 49,2 procent vorig jaar tot ruim 40 procent nu. Firefox, lange tijd de grootste uitdager van Internet Explorer, zakte van 31,2 procent naar 26,4 procent.

Firefox

In Nederland is de internetbrowser van Google Firefox inmiddels gepasseerd. Chrome heeft een aandeel van 19,4 procent, terwijl Firefox het moet doen met 18,9 procent. Internet Explorer blijft ook in Nederland nummer 1 met een aandeel van bijna 52 procent, maar heeft wel moeten inleveren ten opzichte van vorig jaar toen het marktaandeel nog 63,2 procent bedroeg.

Meer informatie? Bel ons via 0229 27 27 00 of maak gebruik van ons contactformulier.

Google chrome (2)