Yes, dat heb je goed gelezen: LinkedIn Live komt eraan! Maar wat is het precies? Waar kun je het voor gebruiken? In deze blog lees je alles over LinkedIn Live: wat je van deze videodienst kunt verwachten, waar je kansen liggen en hoe de zakelijke gebruiker optimaal gebruik kan maken van deze nieuwe feature.

Wat is LinkedIn Live?

Je kent vast het concept van ‘live gaan’ op Facebook op Instagram. Er wordt een live video gestreamd en in je scherm zie je reacties en likes op de live-beelden voorbij komen. De persoon die de videostream uitzendt kan de reacties meelezen en beantwoorden. Eigenlijk is LinkedIn Live niet veel anders dan de live videodiensten van Facebook en Instagram. Als je bekend bent met deze videodiensten dan weet je dus ongeveer wat je van LinkedIn Live kunt verwachten.  

Waar kun je het voor gebruiken?

De livegang diensten van Facebook en Instagram worden voornamelijk gebruikt door vloggers, influencers en tieners. Deze kanalen hebben ook zeker de potentie om live video’s van zakelijke gebruikers te streamen, maar de vraag is of het juiste publiek zich hier bevindt. LinkedIn Live is speciaal ontwikkeld voor het bedrijfsleven en kan voor verschillende doeleinden ingezet worden.

Gebruik de streamingsdienst bijvoorbeeld om live te gaan tijdens een beurs, conferentie of webinar. Neem jouw kijkers mee; laat hen meeluisteren naar interessante pitches en vervolgens vragen stellen. Dit platform is ook geschikt voor Q&A’s en kleine interviews. Het is namelijk erg makkelijk om via de videodienst te communiceren en chatten, waardoor vragen snel gesteld kunnen worden en antwoorden direct zichtbaar zijn.

Minder concurrentie, dus meer views

Platformen als Facebook zijn al lang geleden begonnen met videodiensten. Dit betekent dat er veel gebruik van wordt gemaakt en er dus veel concurrentie is. De livedienst van LinkedIn is, wanneer het in de markt komt, nog helemaal nieuw. Kies jij ervoor om live video’s uit te zenden via LinkedIn? Dan is de kans groot dat jij veel meer views krijgt dan wanneer je dezelfde video via Facebook uitzendt.

Vanaf wanneer kunnen we live?

Je weet nu waarom LinkedIn Live een goede keuze is voor jouw bedrijf. Maar wanneer kan je aan de slag? Momenteel wordt de betaversie van LinkedIn Live in Amerika uitgerold. Wanneer de resultaten van de geselecteerde proefpersonen positief blijken wordt de volgende stap gezet en wordt het voor iedereen beschikbaar. Nog even geduld dus, wij houden je op de hoogte!

flat-social-media-background-with-mobile-phone_23-2147829361.jpg