Vooraf je social mediaberichten inplannen scheelt veel tijd en zorgt ervoor dat jij consistent blijft op social media. Er zijn veel tools die helpen met het inplannen van berichten op social media, maar veel daarvan zijn betaalde tools die veel maandelijkse kosten met zich meebrengen. Dit kan anders! Facebook Creator Studio is een ideale manier om gratis berichten in te plannen op Facebook en Instagram.

Manage Facebook en Instagram posts vanuit je laptop met een paar klikken op de knop en krijg inzichten in de statistieken.

Wat is Facebook Creator Studio?

Ondanks dat Facebook Creator Studio al een tijdje bestaat, kan het zijn dat dit de eerste keer is dat je hiervan hoort. Aan het einde van 2017 lanceerde Facebook de Creator Studio om mensen te helpen met het inplannen van berichten. In het begin was de Creator Studio alleen bedoelt voor het inplannen van Facebook berichten. Het inplannen van Instagram berichten is daar later aan toegevoegd.

Hoe werkt Facebook Creator Studio?

Voor het gebruik van Facebook Creator Studio is het belangrijk dat je een Facebookpagina hebt. Als je ook gebruik wil maken van de Creator Studio voor Instagram moet je jouw Instagrampagina koppelen aan jouw Facebookpagina. Dat gaat heel gemakkelijk vanuit de Instagram App, bij de instellingen.

Als je de account(s) hebt kun je beginnen met het inplannen van content via Facebook Creator Studio. Bij ‘’nieuwe maken’’ kun je een bericht inplannen op jouw Facebookpagina. Dit werkt voor Instagram hetzelfde. Let wel goed op dat je bovenaan de pagina het juiste platform aanklikt. Vul de tekst in, voeg een foto toe en kies ervoor of de post gelijk online moet komen, je deze in concept opslaat of ingepland voor een later moment.

Welke functies heeft Facebook Creator Studio

Naast dat de Creator Studio een ideale manier is om je content in te plannen is het ook een goede tool om je geplaatste content te analyseren. Via statistieken kun je inzicht verkrijgen in hoe je posts gepresteerd hebben. Via de Creator Studio kun je ook inzichten verkrijgen in je inkomende berichten. Zo kun je via Creator Studio reageren op binnenkomende berichten. Als je de Creator Studio gebruikt voor Instagram, kun je een agenda zien waarin alle geplande en gepubliceerde posts zichtbaar zijn.

Creator Studio is een ideale tool voor mensen die op een professionele manier aan de slag willen gaan met hun social media. Deze gemakkelijke tool biedt uitkomst voor als je niet te veel uren kwijt wil zijn aan social media, maar wel actief wil zijn op Facebook en Instagram. Heb jij ondersteuning nodig bij het opzetten en plaatsen van goede content op social media? Onze marketeers staan voor je klaar. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Schermafbeelding 2021-05-05 om 15.16.03.png