Bloggen blijft de grootste digitale marketinginspanning die er is, maar er wordt verwacht dat in 2021 82% van het internetverkeer video’s zijn. Voor veel mensen is dit nog een grijs gebied, maar juist nu is de tijd om hiermee te gaan starten. Video’s hebben de toekomst. Wij leggen uit hoe je een goede videomarketingstrategie opzet.

 

Waarom videomarketing gebruiken?

Video’s zorgen voor veel voordelen bij het verkopen van een product of dienst of bij het voorstellen van een bedrijf. Het is breed inzetbaar, zorgt voor een stukje beleving bij de kijker en wordt goed onthouden. Nog niet genoeg overgehaald? Wij hebben 3 redenen waarom je nu al met video moet beginnen.

 1. Boodschap komt beter over

Video’s zijn de beste manier om moeilijke dingen makkelijk uit te leggen. Daarnaast verwerken onze hersenen visuele informatie beter dan woorden. Eén minuut van een video staat ongeveer gelijk aan 1.8 miljoen geschreven of getypte woorden. Jouw boodschap komt dus veel beter binnen via video.

 1. Goed zichtbaar

Een video maken kost veel tijd en inzet, maar hiermee wordt jouw bedrijf wel veel meer zichtbaar. Zo delen 92% van de mobiele gebruikers video’s met elkaar. Daarnaast kunnen potentiële klanten jouw ook via Youtube vinden, dat naast Google de grootste zoekmachine is.

 1. Conversie

De video moet wel voldoen aan een paar regels voordat het echt gaat werken:

 • Zorg voor een duidelijke boodschap;
 • Maak de video niet te lang;
 • Zorg dat het voor het juiste publiek gemaakt is;
 • Zorg voor een call-to-action.

Als een video deze punten bevat, dan zal de conversie omhooggaan. Zo is er bewezen dat een goede video op een landingspagina de conversie met 80% verhoogt en dat er bij twijfel 81% overtuigd wordt via video om toch over te gaan tot kopen.

 

Resultaten behalen via video’s

Uiteindelijk wil je de gewenste resultaten behalen via video’s. Je maakt deze niet voor niks! Via video wil je dat jouw diensten en/of producten onder de aandacht komen bij potentiële klanten. Zij kunnen via de video overgehaald worden om over te gaan tot aankoop. Maar ook het delen en liken van de video op social media is een gewenst resultaat. Daardoor komen namelijk nog meer mensen in aanraking met jouw video. Met deze 5 tips maak je de meeste kans op resultaat.

 1. How-to

How-to video’s zorgen voor veel kijkers, mensen willen namelijk graag weten hoe iets werkt. Het beste is om een how-to video te maken met jouw eigen product of dat je refereert naar een dienst die het kan oplossen. Het belangrijkste in deze video is het probleem benoemen, de oplossing benoemen, laten zien hoe het werkt en vervolgens doe je een call-to-action.

 1. Marketing funnel

Elk stadium van de funnel neemt bepaalde uitdagingen mee, die uitdagingen kunnen opgelost worden door de kijkers informatie te geven zodat hun twijfels en vragen weg worden genomen en ze overgaan tot aankoop. De stadiums waar wij het over hebben zijn: de bovenkant, het midden en het einde van de funnel.

De bovenkant: aan de bovenkant van de marketing funnel willen de mensen graag advies en informatie over het product, dienst of bedrijf. Dit doet je het beste door een how-to video te maken, een webinar te organiseren of door een rondleiding in het bedrijf te filmen.

Het midden: als de kijkers ondertussen weten wie jij bent en wat je voor ze kan doen dan willen ze graag weten of jij de juiste oplossing hebt voor hun probleem. Ze zullen besluiten of je geschikt bent. De kijkers haal je over door productdemo’s te laten zien, reviews van andere klanten te tonen en casestudies aan het licht te brengen.

Het einde: het einde van de funnel is het belangrijkst, hier moet de potentiële klant overtuigd worden om jouw dienst of product te kopen. Dit is de fase waarin de twijfel moet worden weggenomen. De beste manier om ze te overtuigen is om FAQ-video’s te maken en video’s die leerzaam zijn en dieper op het product of dienst ingaan.

 1. Meerdere kanalen

Er zijn gelukkig een hoop platformen waar je jouw video’s op kunt delen, des te meer kanalen er worden gebruikt, des te groter het bereik zal zijn. Probeer bij elke post wel een linkje te plaatsen die naar jouw website leidt zodat de potentiële klant niet veel moeite hoeft te doen om de aankoop te verrichten.

 1. Duidelijkheid zonder geluid

De video moet ook begrijpelijk zijn voor mensen die de video afspelen zonder geluid. Op Facebook wordt namelijk 85% van de video’s zonder geluid bekeken. Het lastige hieraan is om de kijkers hun aandacht te trekken in de eerste 5 tot 10 secondes zonder geluid. Die tijd is er vaak nodig voor de kijker om te bepalen om te blijven of om weg te gaan. Door tekst, animaties en plaatjes toe te voegen wordt de video ook duidelijk voor de mensen die zonder geluid naar de video kijken.

 1. Persoonlijk & relevant

Persoonlijke video’s werken goed. Door de persoonlijke touch voelen mensen zich meer aangesproken en zijn ze bereid eerder tot actie te komen. Als je die persoonlijke touch kan combineren met de relevantie van wat er verteld moet worden, heb je een goede video te pakken die blijft hangen. Het gevaar is wel dat de persoonlijkheid niet bij iedereen gewenst is, kijk dus goed wat de doelgroep aanspreekt en speel daarop in!

 

Wil je meer weten over videomarketing of wil je dat videomarketing voor jouw bedrijf wordt ingezet? Wij helpen jou hier graag bij. Neem contact met ons op door gebruik te maken van het contactformulier of bel naar 0229 - 27 27 00.

video.png (2)