De (web)designtrends voor 2023!

Of het nu gaat over jouw website of advertentie, op de hoogte blijven van designtrends is essentieel voor een professionele en bovendien aantrekkelijke uitstraling van jouw bedrijf. Daarom vertellen we je graag over de (web)designtrends van dit jaar!

Artificial Intelligence

Na de introductie van ChatGPT is het onvermijdelijk: AI is dé trend van 2023.  Daarnaast is het mogelijk ook de grootste en snelst groeiende trend. In 2023 zullen we AI steeds vaker tegenkomen, zo zie je bijvoorbeeld artificial intelligence chatbots op steeds vaker op websites. Maar ook op gebied van beeld gaat AI een rol spelen. Steeds meer illustraties, ontwerpen en design zullen gemaakt of geperfectioneerd worden door AI gebruikt. Daar zal het zeker niet bij blijven want AI ontwikkelt zich continu, wij houden je op de hoogte!

3D-Content

3D-content en -effecten zullen ook relevanter worden. De afgelopen jaren waren vooral platte illustraties dominant, maar 3D-content is een nieuwe manier voor je bedrijf om zich te onderscheiden. Overigens is deze trend aansluitend op de AI trend. Veel 3D-beeld is op dit moment namelijk gemaakt door AI. Ook zullen we waarschijnlijk de bekende geïllustreerde figuren, die vooral populair zijn op websites, terugvinden in een 3D-stijl. Doordat de figuren een beetje lijken alsof ze van klei zijn gemaakt, wordt dit ook wel ‘claymorphism’ genoemd.

 

(de bekende figuren, plat vs. de nieuwe trending 3D versie)

(Door AI gegenereerde 3D monsters)

 

Minimalisme & Maximalisme

Twee uitersten, en ze zullen allebei trending zijn! Niet per se twee nieuwe trends, maar wel noemenswaardig. Minimalistisch of maximalistisch is een duidelijk uitgangspunt als je bezig bent met een ontwerp, of dat nu gaat over je huisstijl of een folder. Minimalisme gebruikt aanzienlijk meer witruimte dan maximalisme en geeft een rustigere uitstraling. Maximalisme trekt snel aandacht en is erg opvallend. Toch niks voor jou? Bij ons is alles mogelijk, en wij zijn pas tevreden als jij dat ook bent!

 

(Minimalistische website = boven, maximalistische website = onder)                                 

Mobile First

Een terugkomende trend, en dat zal de komende jaren ook niet veranderen. Mobile first blijft of wordt misschien nog wel meer relevant. Het grootste deel van de mensen gebruikt hun mobiel om dingen op te zoeken, het is voor de hand liggend en snel. Het is daarom belangrijk dat jouw website vooral ook op mobiel formaat goed werkt. Bij mobile first ontwerp je de eerste versie van jouw website of app op mobiel formaat, om zo zeker te weten dat de mobiele ervaring gebruiksvriendelijk is.

Andere Tips en updates:

<h1>Het belang van reviews voor jouw organisatie</h1>
Chantal Dekker

Het belang van reviews voor jouw organisatie

 
<p><span class=Dé webdesigntrends voor 2024 

">
Niels Laan

Dé webdesigntrends voor 2024 

 
<h1 align=DemandGen: de nieuwe campagnesoort van Google Ads">
Aida de Haan

DemandGen: de nieuwe campagnesoort van Google Ads

 
0229272700