Een perfecte landingspagina is een must als je een campagne online wil vormgeven. Een goede landingspagina wekt vertrouwen, overtuigt en bevat een sterke call to action. Toch is het een lastig karwei om een goed converterende landingspagina te maken. Wat is dé truc voor een perfecte landingspagina voor een campagne? Wij vertellen het je!

Zorg voor een duidelijk doel

Campagnes met een duidelijk doel leveren meer op. Als het doel duidelijk wordt in een landingspagina is het voor de gebruiker logischer om dit doel ook te behalen. Zo kun je in je landingspagina een call to action gebruiken. ‘Bestel nu’, ‘bezoek onze website’ etcetera.

Maak het dringend

Een campagne of actie is vaak van tijdelijke duur. Door de nadruk te leggen op het feit dat de actie of campagne maar tijdelijk is, stimuleer je de bezoeker om tot actie over te gaan. Je kan bijvoorbeeld gebruik maken van een kalender die aftelt naar de dag dat de actie stopt.

Herhaal je USP’s

Benoem een paar punten waarom de bezoeker juist deze actie moet kiezen. Je moet de bezoeker overtuigen. Bekijk wat jouw uniek maakt. Door deze punten te herhalen overtuig je de bezoeker waarom het behalen van het doel zo belangrijk is.

Korting

Mensen zijn gek op korting. Bevat de actie een kortingscode? Zorg dan dat deze er aantrekkelijk uitziet voor de bezoeker. Zo wordt de bezoeker verleidt door de mooie opmaak en zal sneller een aankoop doen.

Mobiele variant van de landingspagina

Heel belangrijk maar wordt vaak vergeten: een mobiele variant van de landingspagina. Ook mensen die hun mobiel gebruiken moeten de landingspagina kunnen lezen. Zodra deze niet fijn of handig in gebruik is, haakt de bezoeker af en verlies je hem/haar.

Adverteer

De bezoekers komen niet vanzelf. Zet onlinemarketing - en social mediakanalen in om bezoekers naar de landingspagina te laten komen. In Facebook of Instagram kun je tegenwoordig je landingspagina direct in de app weergeven, de bezoeker kan omhoog swipen en komt gelijk op de landingspagina terecht.

Hulp nodig bij maken van een perfecte landingspagina?

Wil je toch een perfecte landingspagina voor acties maar snap je nog steeds niet helemaal hoe dat moet? Wij kunnen jou helpen! Neem voor meer informatie contact met ons op via het contactformulier of bel naar 0229 27 27 00.

landingspagina.jpg