Veel mensen maken gebruik van de digitale wereld. Jouw website is het online visitekaartje van jouw bedrijf en trekt potentiële klanten aan. Het is een essentieel onderdeel van het vermarkten van jouw diensten. Een website creëren die potentiële klanten aantrekt en overhaalt is een kunst op zich. Dit moet niet onderschat worden. Je moet rekening houden met verschillende aspecten wil je een ijzersterkte website opzetten. Hoe creëer je een website die klanten aantrekt? Wij vertellen je meer. 

Inhoudelijk goede content

Om de website in goede banen te leiden is het belangrijk om na te denken over de inhoud. Wie is jouw doelgroep en hoe kun je hen het beste aanspreken? Wees persoonlijk en klantgericht. Benoem bij binnenkomst op de homepagina al wat jouw dienst voor hen kan betekenen. Noem de problemen, obstakels en wensen van jouw klant en stel een vraag zodat zij zich direct hierin herkennen. Onderscheid je van jouw concurrenten door jouw unieke motivatie, expertise en interesse te tonen. Toon reviews van andere klanten en zorg voor een duidelijke menustructuur. Zo zien bezoekers in een oogopslag waar zij naar op zoek zijn. Daarbij is het van belang om teksten te schrijven die bezoekers aanspreken.

Wist je dat de aandacht van de lezer
gemiddeld niet meer dan 4 minuten wordt vastgehouden?

Maak daarom een goede verdeling tussen tekst en afbeelding. Zorg dat de afbeelding een toevoeging is op de tekst. Zo ziet de bezoeker in één oogopslag wat jij bedoelt. Op deze manier weet je de aandacht van je bezoeker vast te houden om hen vervolgens te informeren en te overtuigen.

Uitstraling en kwaliteit

De eerste indruk is belangrijk. Het design en de uitstraling van jouw website zijn minstens zo belangrijk als de inhoud. Kies voor een look die naadloos aansluit bij wat jij wil uitstralen. Door het creëren van een sterke identiteit wil je dat mensen jou direct herkennen. Hieronder een aantal tips:

  • Gebruik de kleuren die bij jouw huisstijl passen;
  • Zorg voor een heldere paginaopbouw met witruimtes;
  • Gebruik koppen en paragrafen;
  • Gebruik niet teveel lettertypes en kleuren;
  • Zorg voor goede kwaliteit foto’s en sterke foto’s;
  • Deel de pagina’s overzichtelijk in;
  • Zorg voor een rustige uitstraling.

Technische aspecten

Is jouw website mobielvriendelijk? Met het toenemende gebruik van smartphones is er een verschuiving van bezoeken via een desktop naar bezoeken via een smartphone. Gemiddeld bezoekt ruim 50% van de gebruikers een website via de smartphone. Een mobielvriendelijke website is daarom cruciaal voor de gebruiksvriendelijkheid. Zorg dat je website meeschaalt met het formaat van het apparaat. Dit kan een desktop zijn, een smartphone of een tablet.

Hosting en beveiliging

Naast een mobielvriendelijke website is goede hosting van groot belang. Als de server waarop jouw website staat niet goed is of de communicatie tussen jou en het hostingbedrijf stroef loopt, kan het zo zijn dat dit op korte of lange termijn voor problemen gaat zorgen. Treed er een probleem op? Zorg ervoor dat de kwaliteit van de servers goed is en ook de communicatie onderling zodat je snel kunt schakelen. Daarbij is het beveiligen van de website minstens zo belangrijk. Een SSL certificaat zorgt voor een goede beveiliging tussen de server en de browser waarop jouw website wordt getoond. Zo blijven persoonsgegevens, logingegevens en andere gegevens veilig en voorkom je dat de website gehackt wordt.

En last but not least; zorg ervoor dat de software regelmatig wordt geüpdatet en laat back-ups maken, zodat je er zeker van bent dat de website nooit verdwijnt. Mocht het zo zijn dat de website wel crasht of spoorloos verdwenen is, kun je deze altijd terughalen met de back-up.

Online zichtbaarheid

Een onderdeel dat zeker niet vergeten mag worden is de online zichtbaarheid. Een website kan nog zo mooi zijn, als deze niet wordt gevonden heb je er niks aan. Door de juiste content en goede zoekwoorden op de website te plaatsen kan de vindbaarheid van de website flink vergroot worden. 

Dit alles start met een zoekwoordenonderzoek. Verwerk de belangrijkste woorden in jouw teksten zodat Google ziet dat jouw website relevant is en aansluit op het zoekgedrag van jouw doelgroep. Meer over online vindbaarheid vind je hier.

Wil jij een website die klanten aantrekt?

Onze designers, webdevelopers en marketeers helpen jou graag bij het creëren van de perfecte website voor jouw bedrijf. Advies nodig? Neem contact met ons op om een afspraak te maken.

Website_creeren.jpg