Dat het belangrijk is om goed vindbaar te zijn op zoekmachines is niet iets nieuws. Er bestaan diverse mogelijkheden om de vindbaarheid van jouw website te vergroten, maar welke manier werkt het best? Hier bestaat helaas geen formule of perfecte strategie voor. Het is wél mogelijk om bepaalde strategieën in te zetten om de vindbaarheid zo optimaal mogelijk te maken. Eén van die strategieën is linkbuilding.

Wat is linkbuilding?

Link-wat?! Linkbuilding is het plaatsen van links naar een website. Deze links zijn voor Google een teken dat een website belangrijk is, waardoor de website hoger geplaatst kan worden in de zoekresultaten. Hoe meer websites naar jouw website linken, hoe hoger Google jouw website zal ranken in de zoekmachine.

Linkbuilding is niet nieuw, maar de manier waarop deze tactiek wordt ingezet verandert wel. Voorheen werden er zoveel mogelijk links geplaatst om zo een beter plekje te scoren. Tegenwoordig gaat het om de kwaliteit en relevantie van de links. Google hecht veel waarde aan kwaliteit en een optimale ervaring voor de gebruikers van de zoekmachine.

Interessante content

De relevantie van de links zit in de content. Het gaat erom dat de content op jouw website zo interessant is, dat andere websites ernaar willen linken. Wanneer mensen geïnteresseerd zijn in de informatie die op jouw website staat, zullen zij eerder geneigd zijn om ernaartoe te linken. Maak de content op jouw website zo relevant en interessant mogelijk voor diegene die jij wilt bereiken. Schrijf content voor jouw lezers en niet voor de zoekmachine. Een tactiek die hierbij wordt toegepast is het gebruiken van zoektermen die relevant zijn voor jouw website, maar geen heel hoog zoekvolume hebben. Hiermee trek je bezoekers die specifieke zoekopdrachten gebruiken naar jouw website. Daarnaast is de concurrentie op die zoekwoorden ook niet heel hoog en is de kans dat je hoog scoort in Google dus groter.

Optimale ervaring

Naast kwalitatieve content speelt de gebruikerservaring een grote rol. Maak de ervaring van jouw gebruikers zo optimaal en leuk mogelijk. Een aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke website trekt meer bezoekers en maakt jouw website interessanter om naar te linken. Gebruik op jouw eigen website interne links, om zo naar andere pagina’s op de website te verwijzen. Zoekmachines zien hierdoor waar een pagina over gaat en welke pagina’s belangrijk zijn. Daarnaast kan de zoekmachine de website makkelijker crawlen.

Linkbuilding kost veel tijd maar is uiteindelijk de moeite waard. Wanneer jouw website technisch goed is en er kwalitatieve content opstaat kun je het afmaken met linkbuilding. Meer weten over linkbuilding en content? ipsis helpt je graag! Neem contact met ons op via de chat, ons contactformulier of telefonisch via 0229 27 27 00.

link building.jpg