Mijn eerste week bij ipsis is voorbij. Ik kijk er met een goed gevoel naar terug, het was een leuke maar ook een erg leerzame week. Mijn naam is Alican Evliyaoglu en ik ben 22 jaar oud. Ik studeer Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam en ik zit in mijn tweede jaar. Om erachter te komen waar mijn interesses liggen moet ik een beroepsoriënterende stage lopen. Zo kom ik te weten hoe het er in het ‘echt’ aan toe gaat. De opleiding Media, Informatie en Communicatie is een erg brede opleiding en je kunt in veel verschillende branches stage lopen. Ik vind marketing erg interessant en wilde daar meer mee doen. Tijdens mijn stage ga ik 10 weken lang, elke week een verslag maken. Dit gaat over hoe ik het heb ervaren en wat ik geleerd heb in die week. Aan het einde van mijn stage hoop ik er achter te komen of marketing wel of niet bij mij past.

MIJN EERSTE WEEK BIJ IPSIS

Op de eerste dag van mijn stage was ik wel een beetje zenuwachtig, omdat dit mijn eerste stap is in de beroepspraktijk. Het voelde meteen vertrouwd. Dit komt mede doordat iedereen erg vriendelijk en behulpzaam is bij ipsis, maar ook omdat ik een type ben die snel sociale contacten kan leggen. Mijn stagebegeleider is Thomas, hij wijst mij de weg en legt mij uit hoe ik iets wel of niet moet doen. Ook de anderen maken mij de weg wijs en leggen soms iets uit.

Ik heb een warm welkom gekregen van mijn collega´s. Het is erg fijn om snel te kunnen wennen aan de organisatie in een bedrijf. Het kantoor van ipsis is verdeeld in twee verdiepingen, op de begane grond bevind zich de kantine, de vergaderruimte en de techniek-afdeling. Op de techniek-afdeling werken Dave, Onno en Klaas. Op de eerste verdieping hebben we de kamer van Vincent, hij is de directeur/eigenaar van het bedrijf en daarnaast bevind zich de kamer van Carla. Zij is mede-eigenaar van ipsis. Voor de rest is er een keuken en natuurlijk de afdeling waar ik werk, hier werk ik samen met Thomas, Dennis, Stephanie, Niels en mijn bureaugenoot Klaas.

Mijn eerste dag was zeer geslaagd. Ik ben veel te weten gekomen over het bedrijf. Dit kwam mede door de lunch-sessie ‘Broodje toegevoegde waarde’, de interactieve sessie die ipsis geeft voor maximaal 12 personen. Onder het genot van een heerlijk broodje wordt er allereerst kennis gemaakt en lekker gebabbeld. Hierna gingen we door naar de vergaderruimte en kon de sessie beginnen. De sessie ging over de specialiteiten van ipsis, er wordt veel nadruk gelegd op inboundmarketing en hoe je hiermee succesvol kunt zijn. Door deze sessie begreep ik de visie en missie van ipsis veel beter.

TOT SLOT

Ik vind de sfeer van een bedrijf erg belangrijk om goed te kunnen functioneren. Bij ipsis is het soms heel gezellig op de afdeling, maar het is voornamelijk erg professioneel en iedereen neemt zijn/haar werk erg serieus. Het team van ipsis is een klein maar zeer hecht team, iedereen kent elkaar goed.

Volgens de richtlijnen van school moet ik mij aan een aantal competenties houden. De competenties die ik bij ipsis wil ontwikkelen zijn: professioneel handelen, aggregeren, organiseren en cureren van content en analyseren en onderzoeken. Ik weet zeker dat ipsis voor mij een erg goede leerschool zal zijn en dat ik hier in de goede banen word geleid. Ik kijk er naar uit om mijzelf hier verder te ontwikkelen.

alican bureau