Mijn stage is bijna ten einde. Met nog maar een week te gaan zit ik nu in mijn 9e week. Dit zijn de laatste loodjes. Het voelt niet alsof het mijn laatste dagen zijn want ik ben gewoon bezig met mijn werkzaamheden.

MIJN NEGENDE WEEK BIJ IPSIS

In mijn negende week heb ik leuke taken uitgevoerd. Vorig week was ik begonnen met het schrijven van artikelen en dat heb ik voortgezet in mijn negende week. Deze keer heb ik een artikel geschreven over inboundmarketing voor kleine bedrijven met een laag budget. Het artikel ging over strategieën die kleine bedrijven kunnen gebruiken om in korte tijd succes te boeken. Inboundmarketing is de marketingmethode die ipsis toepast en hierin is gespecialiseerd.

Dat artikel vond ik leuk om te schrijven, maar ook lastig. Het was een lang artikel met veel moeilijke termen. Het idee dat mijn artikel andere bedrijven iets kan leren vind ik leuk. Misschien gebruiken zij de tips, als zij daar succes uit kunnen halen is dat mooi.

CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM

In de loop van de week heb ik voor een aantal klanten nieuwe content gecreëerd, en bestaande content gekopieerd van de oude naar de nieuwe website. Maar soms had ik toch wel iets wat ik niet begreep in het CMS, waardoor ik af en toe vast kwam te zitten.

Nadat ik vorig week de handleiding van Thomas had getest begreep ik het CMS veel beter. Dit heb ik deze week ook gemerkt tijdens mijn werkzaamheden in ‘Umbraco’, het CMS van ipsis. Ik snapte alle punten waar ik voorheen vast kwam te zitten nu veel beter en als ik vragen had las ik de handleiding door!

Op donderdag had ik een deadline voor een deel van mijn stageopdrachten. Dit hadden Thomas en ik vastgesteld. Ik moest er weer even aan wennen om opdrachten voor school te maken. Maar gelukkig heeft Thomas mij goed gemotiveerd. Door mij aan deadlines te houden merk ik dat ik veel beter in mijn planning zit en met een goed gevoel mijn stage kan afronden. Voor volgende week hebben wij weer een deadline vastgesteld om nog een stukje af te hebben.

TOT SLOT

Mijn 9e week was leuk en ook leerzaam. Wat ik het leukste vond was toch wel het schrijven van een artikel. Vooral zo’n lang artikel met alleen maar handige informatie voor kleine bedrijven. Ook heb ik geleerd dat deadlines erg handig kunnen zijn, ook al is het lastig om er mee te beginnen. Achteraf gezien ben ik blij dat mijn stagebegeleider in dat opzicht mij een duwtje in de rug heeft gegeven.

alican en thomas