Januari 2015, het belooft een drukke maand te worden voor ipsis. Mijn 7e stageweek was voor mij de eerste werkweek van 2015. Je merkt gelijk dat er meer ingekomen werk is, iedereen is hard bezig. Voor mij is het nu ook wat drukker geworden omdat er nieuwe leads binnen gehaald worden of juist afgehandeld moeten worden

MIJN ACHTSTE WEEK BIJ IPSIS

De achtste week bij ipsis vond ik persoonlijk een hele leuke week. Ik heb een aantal nieuwe dingen uitgevoerd. Zo heb ik een artikel geschreven voor een klant van ipsis, uit Volendam. Nederlands mooiste vissersdorpje met een grappig accentje. Het is een artikel dat over twee bezienswaardigheden van Volendam gaat. Ik heb veel getwijfeld over welk bezienswaardigheid het moest worden. Maar mijn keuze is uiteindelijk gevallen op de Volendammer Visafslag en het Volendamsmuseum.

Ik heb dit bewust gedaan omdat ik geen bezienswaardigheden wilde kiezen die iedereen al kent. Dit zijn bezienswaardigheden die veel over het verleden van Volendam vertellen. Ik vond het erg leuk om het artikel te schrijven, misschien wel een van de leukste dingen die ik heb gedaan. Dit vond ik omdat de keuze aan jezelf is, over wat je schrijft. Naast dat het leuk is, is het ook erg leerzaam omdat je de geschiedenis van Volendam beter leert kennen. Volgende week schrijf ik nog een artikel over Volendam.

In de loop van de week heb ik een handleiding nagekeken en alle stappen hiervan doorgelopen. Dit heb ik gedaan voor Thomas, hij heeft een handleiding geschreven over hoe ‘Umbraco’ werkt, stap voor stap. Umbraco is een contentmanagementsysteem, als afkorting wordt ook wel CMS gebruikt. Een contentmanagementsysteem is een softwaretoepassing, meestal een webapplicatie. Dit systeem maakt het mogelijk dat mensen zonder veel technische kennis, documenten en gegevens op internet kunnen publiceren.

Ik heb alle stappen nagelopen, en begrijp het systeem nu veel beter. Dit heb ik ook gemerkt omdat ik voor een klant van ipsis, content heb gekopieerd van de ene website naar de ander. Dit ging foutloos en ik ging als een speer. Dus de handleiding is zeker een aanrader voor mensen die het CMS gebruiken.

Mijn taalvaardigheid begint steeds beter en beter te worden, al maak ik nog wel fouten. Maar hier werk ik aan. Zo nu en dan moet ik een stukje tekst nakijken, voorheen was ik niet erg kritisch met het nakijken. Maar nu ben ik veel kritischer en kan ik fouten sneller herkennen en eruit halen.

Op de laatste dag van de week, werd de ‘’ipsis sessie’’ gehouden. Dit was een sessie over hoe het jaar 2014 voor ipsis gegaan is. Bij deze sessie mocht ik niet aanwezig zijn omdat ik de telefoons moest beantwoorden. In het begin vond ik het best spannend want ik kreeg best veel telefoontjes. Ik kon ook niemand om hulp vragen want iedereen was aanwezig op de sessie. Uiteindelijk ging het erg goed!

TOT SLOT

Wederom was dit een erg productieve en leerzame week. Ik heb gemerkt hoe leuk het kan zijn om artikelen te schrijven. Dit vond ik leuk omdat jezelf mag bepalen wat er in een artikel komt te staan. Je voelt je verantwoordelijk! Ook heb ik me verdiept in bepaalde dingen die ik al een beetje onder de knie had, maar dankzij handleidingen krijg je dit soort dingen erg goed onder de knie. Soms is het handig om hulp te gebruiken, zodat je beter kan presteren. 

Alican werk