We hebben 2014 knallend afgesloten en al onze vingers zitten er gelukkig nog aan. Het was een jaar dat ik nooit meer zal vergeten. Ik heb goede dingen maar ook mindere dingen meegemaakt, maar de goede dingen wegen gelukkig zwaarder dan de mindere. Ik kijk er met een goed gevoel naar terug en ik ben klaar voor 2015.

MIJN ZESDE EN ZEVENDE WEEK BIJ IPSIS

Een aantal weken na de eerste lunchsessie kregen wij een e-mail van een vertegenwoordiger van een makelaarskantoor die aanwezig was geweest op de sessie. Zij vroegen ons om een inboundmarketing strategie te creëren voor deze bedrijf. Wij moeten een communicatieplan verzinnen, waardoor zij meer klanten kunnen trekken en daardoor meer huizen zullen verkopen.

Daarom zijn Thomas, Dennis en ik gaan brainstormen. Dit was erg leerzaam omdat ik dit nooit eerder had gedaan. Eerst dacht ik dat het niet zo nuttig zou zijn, maar achteraf gezien zijn er veel nuttige dingen uitgekomen. We hebben veel informatie verzameld en zullen eventueel een infographic maken van de verzamelde informatie.

Voor een bestaande klant van ipsis is er een nieuwe website ontworpen en gecreëerd. Hiervoor had ik de taak gekregen om alle content van de oude website naar de nieuwe te plaatsen. Dit deed ik via het content management systeem van de website. Ik vond het erg leuk om dit te doen, want wat ik doe komt op de website te staan en kan ik het resultaat direct bekijken. Dit gaf mij voldoening.

Ik heb me ook bezig gehouden met het verbeteren en vernieuwen van content op een andere website. Dit heb ik gedaan voor een klant die gespecialiseerd is in weegschalen. Het gaat om dure en speciale weegschalen. Dit soort weegschalen zijn niet makkelijk te vinden en daarom moet de content geoptimaliseerd worden zodat het beter te vinden wordt.

TOT SLOT

Afgelopen twee weken heb ik geleerd dat brainstormen erg nuttig kan zijn. Want door brainstormen met meerdere mensen ontstaat er veel meer creativiteit. Zodoende ontstaan er in een korte tijd veel goede ideeën. Iedereen noemt wat op en schrijft alles op wat belangrijk is. Daarna wordt alles ingekort en staat alleen de relevante informatie op het bord.

Ik wens iedereen die dit leest een gelukkig nieuw jaar. Ik hoop dat al jullie wensen zullen uitkomen in 2015.

2015