Mijn tweede week bij ipsis is alweer voorbij. Dit was een erg leerzame week, in deze week heb ik al mijn collega´s beter leren kennen. Ik heb als het ware ook mijn eigen ‘plekje’ in het bedrijf gevonden.  Ik begrijp beter wat ik moet doen en kan doen. Ik begin steeds meer mijn draai te vinden en kan het heel goed vinden met iedereen, dit voelt erg goed!

MIJN TWEEDE WEEK BIJ IPSIS

In mijn tweede week heb ik in de ´keuken´ van ipsis rondgesnuffeld. Ik heb meer inzicht gekregen in de verschillende diensten die ipsis aanbiedt. ipsis is een actief, crossmediaal reclame- en internetbureau dat zich voornamelijk bezighoudt met het ontwerpen en creëren van websites en webshops, zoekmachineoptimalisatie, grafische vormgeving, customer relationship management (CRM), inboundmarketing en leadgeneratie. Met dit brede dienstenpakket onderscheidt ipsis zich ten opzichte van de concurrentie.

In mijn tweede week heb ik veel meer verantwoordelijkheid gekregen. Ik heb de content voor de websites van bestaande klanten van ipsis onderhouden en waar nodig nieuwe content gecreëerd. Deze taak kan ik koppelen aan een competentie waar ik aan moet voldoen; professioneel handelen. Een gedragsindicator voor professioneel handelen is dat ik er van bewust ben dat de content die ik creëer en publiceer ethisch, juridisch en maatschappelijk verantwoord is. Bij ieder bericht, artikel en stuk tekst ga ik na of het aan de bovengenoemde voorwaarden voldoet.

Ik heb me ook bezig gehouden met het analyseren van bedrijven. Zo heb ik een concurrentieanalyse gemaakt voor de website van autoverhuurbedrijf Bert Jonk, ten opzichte van zijn concurrenten. Dit heb ik gedaan om er achter te komen waarin de website van Bert Jonk verschilt ten opzichte van andere autoverhuur websites. Door deze analyse is duidelijk geworden waar Bert Jonk beter in scoort, of wat juist verbeterd moet worden aan de website om zo meer resultaat te boeken.

TOT SLOT

Deze week heb ik veel geleerd, voornamelijk omdat ik meer verantwoordelijkheid kreeg. Ik besef mij dat je niet zomaar iets kunt publiceren, want hier kunnen eventuele gevolgen aan hangen. Het moet passen in het ethische, juridische en maatschappelijke kader. Ook heb ik een concurrentieanalyse uitgevoerd voor klanten van ipsis en hierdoor heb ik geleerd om ook in strategisch opzicht naar websites van klanten te kijken. Bij ipsis leer ik elke dag meer en meer en draag ook ik mijn steentje bij aan de successen van ipsis.

alican en thomas