Dit is mijn laatste week, mijn laatste weekoverzicht. Het was een erg leuke stageperiode, ik heb bij ipsis heel veel geleerd. Ik heb hier niet alleen zakelijke dingen geleerd, maar ook het ‘grote mensen leven’ gezien, zoals mijn stagebeleider Thomas dat zegt.

MIJN TIENDE WEEK BIJ IPSIS

Mijn laatste week was net als alle andere weken. Ik heb mij bezig gehouden met de dingen die ik altijd deed. In mijn tiende week heb ik mij voornamelijk bezig gehouden met het schrijven van artikelen voor klanten van ipsis.

Ik heb een artikel geschreven voor watisinboundmarketing.nl. Dit artikel gaat over het belang van contentmarketing in de zorg, waarom een zorginstelling aan contentmarketing moet doen. Dit ging erg goed. Ik heb alle punten heel duidelijk verteld en ook voorbeelden genoemd waar het goed ging.

Ik heb ook een artikel geschreven voor een klant uit Volendam. Dit artikel gaat over de klederdracht van Volendam. In dit artikel vertel ik wat de klederdracht precies inhoudt, ook vertel ik alle inhoudelijke dingen en de geschiedenis van de klederdracht.

TURKSE LUNCH

Omdat het mijn laatste week is, heb ik mijn collega’s getrakteerd op traditionele Turkse gerechten. Veel van mij collega’s hadden niet eerder echt Turks gegeten, dus dit was een leuke en lekkere manier om afscheid te nemen.

Als voorgerecht had ik linzensoep geserveerd. Na de soep kon iedereen scheppen van grote kommen op tafel. Ik had aardappelsalade en Cacik geserveerd. Cacik is een oeroude Turkse gerecht, het stamt uit het Ottomaanse tijdperk. Als hoofdgerecht had ik Turkse pizza meegenomen, met bijbehorende salade. En daarna was het tijd voor het toetje; baklava met walnoten. Al deze gerechten zijn thuis gemaakt door mijn moeder.

Het was een heerlijke lunch. Iedereen genoot ervan. Jammer genoeg was mijn bureaugenoot Klaas ziek op de dag dat ik ging trakteren. Het was leuk geweest als hij het ook had kunnen proeven. Hij heeft wat gemist.

WAT HEB IK GELEERD BIJ IPSIS

Bij ipsis heb ik geleerd om professioneel te handelen. Hiermee doel ik op het feit, dat je in het zakenleven professioneel moet zijn. ipsis is een erg professioneel bedrijf en heeft belangrijke klanten. Je moet opletten wat je creëert en publiceert.

Voordat ik bij ipsis kwam was mijn taalniveau erg laag. Ik maakte veel fouten tijdens het schrijven van artikelen. Maar na tien weken merk ik dat ik hierin erg vooruit ben gegaan. Dit merk ik aan mijzelf. Voordat ik iets publiceer stuur ik het naar Thomas, hij kijkt het na en wijst mij op mijn fouten. Nu zie ik dat Thomas steeds minder opmerkingen maakt op mijn werk. Dit is erg goed om te zien!

Het belangrijkste dat ik heb geleerd. Is zelfreflectie, een spiegel voor mijzelf houden. Dit deed ik niet vaak, ik was niet kritisch tegenover mijzelf. Hierdoor zag ik mijn eigen fouten soms niet. Tijdens mijn stage moest ik kritisch zijn. daardoor reflecteer ik nu vaker. Doordat ik dit doe, zie ik mijn fouten en kan ik ze verbeteren.

Ook heb ik veel zelfstandigheid geleerd. omdat ik veel taken alleen heb uitgevoerd. Vaak lieten mijn collega’s mij hier iets zelf uitvogelen en als ik het dan nog niet snapte, mocht ik het pas vragen. 

TOT SLOT

Ik wil iedereen van ipsis bedanken. In het bijzonder wil ik Vincent en Carla bedanken, omdat ze mij de kans hebben gegeven bij ipsis stage te lopen. Ook wil ik mijn stagebegeleider Thomas bedanken. Thomas heeft mij heel goed begeleid en ik heb veel van hem geleerd. ipsis is voor mij een erg goede leerschool geweest.

Ik hier veel geleerd en alles wat ik heb geleerd neem ik mee voor in de toekomst. Klaas, Dennis, Stephanie en Niels wil ook bedanken omdat ik ook van hen veel heb geleerd. De mannen van de afdeling techniek wil ik ook bedanken voor de leuke tijd. 

lunch