Online zichtbaarheid vergroten, een beeld creëren bij je product en je bedrijf een gezicht geven. Een drietal voorbeelden van voordelen van het gebruik van videomarketing. Videomarketing is een marketingvorm die aan te raden is voor vele verschillende bedrijven. Er zijn dan ook verschillende soorten inhoud voor uw video’s. Zo kunt u met videomarketing uw producten en presentaties laten zien, maar kunt u ook uw tevreden klanten aan het woord laten in een referentievideo. Lees onderstaand een uiteenzetting van de vijf belangrijkste vormen van videomarketing voor B2B bedrijven. 

1.       Klanten aan het woord
Trotse, enthousiaste klanten die laten zien dat uw product hun probleem heeft verholpen en dat zij tevreden zijn met de service. Potentiële klanten zijn op zoek naar bevestiging van de boodschap die u uitdraagt (de beste, de goedkoopste, goede service, etc.). Dit zijn aspecten die eenvoudig in een video te verweven zijn.

2.       Uw bedrijf in beeld
Gebruik video ook om uw bedrijf te laten zien. Hoe worden uw producten gemaakt en waar? Vergeet daarbij niet om ook uw werknemers te laten zien. Zo kunnen (potentiële) klanten een idee krijgen bij het bedrijf en de personen die er werken.

3.       Presentaties, congressen, etc.
Deel presentaties, congressen en andere gerelateerde evenementen. Zo kunt u bijvoorbeeld ook de mensen bereiken die niet live aanwezig konden zijn. Daarnaast kunt u videopresentaties ook gebruiken als manier om kennis te delen. Leg bijvoorbeeld uit hoe inboundmarketing werkt.

4.       Product video’s
Laat in productvideo’s zien hoe je product werkt. Zorg ervoor dat het geen lang, onduidelijk verhaal wordt maar leg in begrijpelijke taal uit wat de voordelen zijn en waarom uw product de beste keus is. Combineer dit eventueel met het beantwoorden van een aantal veelgestelde vragen.

5.       Influencer video’s
Influencer video’s zijn video’s waarin experts uit een bepaald vakgebied hun kennis delen en bijvoorbeeld praten over trends en best practices. Deze soort video’s omvat niet direct een product/dienst, maar heeft wel betrekking op uw organisatie en/of markt.

Conclusie

Stap uit de schaduw en laat uzelf, uw bedrijf en uw producten zien. Gebruik YouTube om uw video’s te verspreiden, zodat de video niet enkel op uw website staat maar ook via andere bronnen vindbaar is. Het voordeel van video is dat een potentiële klant niet direct contact met u hoeft te zoeken, maar eerst op zijn gemak informatie tot zich kan nemen. Meer informatie over videomarketing? Maak gebruik van ons contactformulier of neem telefonisch contact met ons op via 0229 - 27 27 00.

videomarketing (1)