Mijn naam is Thomas Schaap en ik ben 17 jaar oud. Ik zit nu in mijn eerste jaar van de studie Marketing, Communicatie & Evenementenorganisatie aan het Johan Cruyff College in Amsterdam. Een deel van de opleiding is een stage van een half jaar. Ik loop van april tot juli en van augustus tot november stage bij ipsis. Deze stage is bedoeld om ervaring op te doen in het bedrijfsleven, maar vooral ook meewerken en een bijdrage leveren aan het bedrijf. Ik zal elke maand een artikel schrijven over mijn werkzaamheden en het verloop van mijn stage bij ipsis.

Eerste dagen ipsis

De eerste dag bij ipsis werd ik goed ontvangen. Ik was wel wat zenuwachtig want ik wist niet goed wat ik moest verwachten van het bedrijfsleven. Al snel voelde ik mij op mijn gemak, omdat de werksfeer en collega’s echt super zijn. Alle collega’s zijn namelijk erg aardig en behulpzaam. Ik heb de eerste dag al heel veel geleerd. Ik heb mij helemaal verdiept in de website van ipsis. Op de website kon ik zien wat voor werkzaamheden ipsis precies doet en welke tools zij hiervoor gebruiken. Zo ben ik veel meer te weten gekomen over het vak Marketing en de termen daar omheen. Ik werd ook al gelijk betrokken bij een vergadering van de afdeling Marketing. Tijdens de vergadering zijn er een aantal ideeën naar voren gekomen die ik de komende periode kan doen. Hier ben ik de volgende dag gelijk mee bezig geweest. Ik heb bijvoorbeeld een artikel over mijzelf geschreven voor op de website van ipsis. De rest van de week ben ik dagelijks bezig geweest met het schrijven van teksten voor landingspagina’s op de nieuwe website. Dit is voor mij heel erg leerzaam geweest, vooral omdat landingspagina’ s verschillende onderwerpen kunnen hebben. Zo leerde ik automatisch meer over bepaalde onderwerpen en termen binnen het vak Marketing.

Werkzaamheden

Ik ben al iets langer dan twee weken bij ipsis en het wordt steeds leuker. Mijn stagebegeleidster Ellen Schipper helpt mij waar nodig is en geeft mij opdrachten waar ik zelfstandig aan kan werken. Hetzelfde geldt voor Dennis Veldhuis, de marketingconsultant van ipsis. Hij stuurt mij ook e-mails met onderwerpen waar ik iets over kan schrijven, zodra ik dit af heb krijg ik er feedback op. Deze manier van werken ligt mij erg goed en ik leer er steeds meer van. Ik ben nu dagelijks bezig met het schrijven van landingspagina’ s voor de nieuwe website. Ook heb ik mijn allereerste blog geschreven, dit was een erg leuke en leerzame ervaring. Ellen heeft mij de taak gegeven om een persbericht te schrijven voor een klant. Dat was ook erg leerzaam en leuk om te mogen doen.

Cursus

In de tweede week van mijn stage mocht ik mee met een cursus. Deze cursus was gericht op het schrijven van webteksten. Dit kwam natuurlijk erg goed uit, omdat het schrijven van webteksten onder mijn dagelijkse werkzaamheden valt. Wat ik tijdens de cursus heb geleerd pas ik nu dagelijks toe tijdens mijn stage. Zo heb ik de eerste weken al veel ervaring op gedaan en al super veel geleerd. Ik heb het dan ook super naar mijn zin!

Ik hoop dat ik de komende tijd nog veel meer ga leren. De werksfeer is super en de collega’ s zijn erg aardig en behulpzaam. Ik ben benieuwd wat er op me af gaat komen de komende tijd. Ik heb er in ieder geval erg veel zin in! Heb je eventueel nog vragen of opmerkingen, dan kun je mij mailen op thomas.schaap@ipsis.nl

cruijff college.png