Na een heerlijke vakantie in Kroatië ben ik weer van start gegaan voor de tweede periode van mijn stage bij ipsis. De eerste dagen na mijn vakantie werd ik goed ontvangen, dit gaf mij een goed gevoel en positieve energie om er de tweede periode een leuke en leerzame tijd van te maken. Daarom heb ik het ook nog steeds erg naar mijn zin. Ik leer veel dingen en ik heb elke dag opdrachten die ik kan doen voor ipsis of voor de klanten.

Werkzaamheden

Voor de website van ipsis heb ik een artikel geschreven over Expanded Text Ads. Dat zijn ruimere tekstadvertenties voor adverteerders in Google AdWords.

Voor administratiekantoor Reus & Bark heb ik verschillende artikelen geschreven voor hun website. Ditzelfde geldt voor Kroonkeukens en Timmerfabriek Visser. Voor Timmerfabriek Visser heb ik bijvoorbeeld een artikel geschreven over het Visser-H raam, een gespecialiseerd en uniek product van Timmerfabriek Visser. Daarnaast heb ik voor De Lange (voorheen De Lange Winnubst) de productinformatie geschreven voor bepaalde producten op de nieuwe website, zodat de klant naast de afbeelding ook duidelijkheid krijgt door de tekst. Verder heb ik voor hotel-restaurant Van den Hogen de drankenkaart en de wijnenkaart op een goede en duidelijke manier weergegeven op de nieuwe website. Dit deed ik in het Umbraco CMS. Ik had al eerder met Umbraco gewerkt dus ik wist precies wat ik moest doen. Op ze manier lever ik een goede bijdrage aan de nieuwe websites van De Lange en Van den Hogen, hopelijk gaan deze snel live.

Wanneer ik verschillende werkzaamheden doe voor verschillende klanten, moet ik mij steeds verdiepen in diverse onderwerpen. Zo leer ik van alle soorten onderwerpen weer bepaalde dingen. Dit vind ik erg leuk om te doen. Ook werd ik erbij gevraagd voor een vergadering van de marketingafdeling, hierbij geven mijn collega’s mij ook de ruimte om mijn mening te geven, waardoor ik ook echt betrokken ben. Het betrof hier een vergadering om een grote marketingcampagne op te zetten om ipsis door heel Noord-Holland te promoten.

Voetbalwedstrijd HVV Hollandia – AFC Amsterdam

Naast mijn opleiding en stage voetbal ik bij AFC Amsterdam. Op 17 september moest ik een wedstrijd tegen HVV Hollandia in Hoorn. Hierbij kwamen mijn collega’s Vincent, Dennis en Klaas kijken. Dit gaf mij een erg goed gevoel. De wedstrijd is geëindigd in 2-2 en ik heb 1 keer kunnen scoren. De manier waarop zij betrokken zijn bij wat ik doe vind ik echt super. Ditzelfde gevoel krijg ik ook binnen ipsis.

Terugkomdagen school

Ook in het tweede deel van de stage zijn er meerdere terugkomdagen op school. Deze dagen zijn bedoeld voor de workshops Spaans en ICT, maar ook om bij te praten over de stage en eventuele problemen te vermelden. Vooral tijdens de workshops van ICT leer ik veel dingen die ik ook weer toe kan passen tijdens mijn stage.

Berend Botje

Voor Berend Botje mag ik helpen met het overzetten van content van de oude website naar de nieuwe website, bijvoorbeeld de nieuwsberichten en de agenda. Dit gebeurt ook in het Umbraco CMS, waar ik snel en goed mee kan werken. Het is natuurlijk leuk dat ik een bijdrage kan leveren aan het opleveren van een nieuwe website.

Meer opdrachten

Mijn collega Marije van de marketingafdeling gaat 3 weken op vakantie, hierdoor krijg ik nog meer opdrachten. Door zelfstandig deze opdrachten uit te voeren leer ik daar erg veel van. Ik denk dat de volgende en gelijk ook laatste maand bij ipsis daarom ook erg leerzaam wordt. Ik ga in ieder geval mijn uiterste best doen om een bijdrage te blijven leveren. Ik denk dat ik deze bijdrage kan gaan leveren door zoveel mogelijk opdrachten af te ronden.

afc amsterdam.png (1)