Derde maand

Het schiet al op met mijn stageperiode, de tijd vliegt voorbij en mijn stage loopt bijna af! Gelukkig heb ik het naar mijn zin en heb ik nog genoeg opdrachten te doen. Ik merk ook dat ik steeds handiger word met de programma’s en nieuwe manieren leer om vorm te geven. Het is fijn om te weten dat je vooruit gaat en gevarieerder gaat denken en werken, in plaats van te blijven hangen in een beperkt patroon. Door te groeien als vormgever heb je ook meer grip in verschillende sectoren van het vormgeven. Met mijn opleiding is er gelukkig ook veel variatie omdat het bestaat uit: Grafisch vormgeven en Interactief vormgeven.

Flyer

Van mijn stagebegeleider kreeg ik de vraag of ik een flyer kon ontwerpen voor ipsis zelf, waarin de pakketten en aanbiedingen worden weergegeven. Het moest volledig in de huisstijl met kleuren, lettertype en beeld. Het werd op A4 formaat geprint dus er moest best veel tekst op komen te staan, daar had ik de hulp van Dennis bij gekregen. De flyer was niet heel ingewikkeld qua design, maar het was vooral de indeling die het moeilijk maakte. Ik moest de tekst goed opdelen waardoor het niet te druk en opgekropt werd. Het duurde een paar versies, waarin ik de grootte van de lettertype en de indeling moest aanpassen, voordat de flyer tot zijn eindresultaat is gekomen. Maar ik ben wel tevreden over het uiteindelijke design en het was een leuke opdracht om te doen.

Vaart telefoonservice

Vaart is een bedrijf dat zich bezighoudt met het helpen van klanten door middel van communicatie over de telefoon en het uitvoeren van commerciële acquisitiegesprekken. Vaart heeft aan ipsis gevraagd of wij een aantal pdf’s voor wilden vormgeven waarmee ze aan hun klanten kunnen laten zien wat hun verschillende werkgebieden zijn. Deze opdracht mocht ik samen met Stephanie uitvoeren. Het ging om de vier werkgebieden van Vaart; acquisitie, telemarketeer en marktonderzoeken, training & coaching, van telefoonservice tot commerciële binnendienst. Per werkgebied moest er een pdf worden ontworpen met daarin informatie over het des betreffende onderwerp. Elk pdf had hetzelfde schema bestaande uit logo, titel, afbeelding, een list met iconen en 3 tekst kolommen. Maar bij elk pdf is de inhoud weer totaal anders dus houd je het wel in één stijl maar niet eentonig. Er worden veel iconen gebruikt in de pdf’s omdat het een handig middel is om iets aan te geven door gebruik van beeld.

Jaarverslag Velison Wonen

Velison is een woningcorporatie in de gemeente Velsen. Het is een fusie tussen AWV Eigen Haard en Kennemerhave . Ipsis heeft voor Velison Wonen de nieuwe huisstijl verzorgd. Vorig jaar heeft Carla Buijsman voor Velison een jaarverslag opgemaakt. Dit jaar heeft ze dat ook weer gedaan en mocht ik het gehele verslag in het CMS zetten op de website. Dit was een hele klus omdat het bestaat uit 98 pagina met tekst en tabellen. Het was vooral in het begin even aankijken hoe alles moest maar als je eenmaal een paar pagina’s erin had gezet ging het steeds vlotter en gemakkelijker. Het duurde ongeveer 10 uur om dit geheel in het CMS te zetten. Ik leer ook steeds meer over Umbraco hierdoor en kan er nu goed mee omgaan.

Stimag

Voor Stimag heb ik een whitepaper gemaakt. Stimag is een producent en leverancier van weegschalen. De whitepaper ging over het SOLAS-verdrag (Het Internationaal Verdrag voor de beveiliging van mensenlevens op zee) het is het belangrijkste internationale verdrag voor de veiligheid op zee. Voor Stimag is dit verdrag belangrijk wanneer ze een systeem maken voor het wegen van containers, het moet voldoen aan de veiligheidseisen. Door deze whitepaper kan Stimag haar klanten informeren over het SOLAS-verdrag en wat voor impact het heeft op het produceren van weegschalen voor Stimag. De whitepaper heeft een simpel, strak maar toch dynamisch design.

Uit eten

2 juni waren we met ipsis uit eten in Hoorn bij restaurant Gewoon Lekker. Dit uitje was voor al het personeel en ook de stagiairs. Het was een gezellige avond en het restaurant serveerde erg lekkere gerechten. Ik ben dan ook zeer tevreden over hoe ipsis met hun stagiairs om gaat.

Mock-up (002).jpg