Ik krijg het steeds meer naar mijn zin bij ipsis. In de tweede maand van mijn stage heb ik namelijk nog veel meer geleerd. Ik krijg steeds meer opdrachten en verantwoordelijkheden, zo maak ik bijvoorbeeld artikelen voor op de website van ipsis en van klanten van ipsis. Op deze manier probeer ik steeds meer een bijdrage te leveren aan het bedrijf. Lees bijvoorbeeld eens mijn blog over
call to action of over reviews zorgen voor conversiestijging.

Werkzaamheden

Deze maand heb ik veel artikelen voor klanten van ipsis geschreven. Zo heb ik mij bijvoorbeeld verdiept in een bedrijf dat gespecialiseerd is in weegschalen: Stimag. Voor Stimag heb ik verschillende artikelen geschreven, bijvoorbeeld een nieuwsbericht van een nieuwe weegschaal en een klantcase van een Franse klant.

Voor hotel Old Dutch in Volendam heb ik een artikel geschreven over sport in Volendam en over de diverse feesten die in Volendam gehouden worden. Voor Kroonkeukens heb ik artikelen geschreven die gaan over de ontwikkelingen en trends op het gebied van keukens, zoals soorten keukens, keukenapparatuur en keukenbladen. Voor administratiekantoor Reus & Bark heb ik verschillende artikelen geschreven en herschreven die gaan over nieuwe wetten.  Daarnaast heb ik voor Braak Bouw artikelen geschreven die gaan over nieuwbouw, opbouw en renovatie van woningen.

Dit zijn allemaal verschillende bedrijven en branches. Dat betekent dat ik mij steeds in de bedrijven moest verdiepen om goede content te creëren. Hier heb ik heel veel van geleerd, mede dankzij Ellen, Dennis en Marije die mij feedback gaven voordat de artikelen gepubliceerd werden.

In de tussentijd is ook de nieuwe website van ipsis live gezet. Hiervoor heb ik o.a. landingspagina’s geschreven. Daarnaast ben ik kritisch door de website heen gegaan op zoek naar eventuele verbeterpunten.

Stagegesprek en terugkomdag school

Onlangs is mijn stagebegeleidster ook bij ipsis langs geweest om te kijken hoe het bij ipsis gaat en wat ik hier allemaal leer. Dit gesprek ging erg goed en ik heb er een positief gevoel over. Tijdens het gesprek werden veel dingen besproken over het verloop van mijn stage. Ook kreeg ik uitleg en tips voor mijn stageverslag die ik moet gaan maken voor school en voor ipsis.

Daarnaast moest ik de laatste maandag van de maand naar school komen. Deze dag stond in het teken van workshops. Zo kregen we bijvoorbeeld uitleg over hoe we het stageverslag het beste in elkaar kunnen zetten. Ook kregen we een workshop voor de inhoud van het stageverslag.

Op school heb ik veel verhalen gehoord over de stage van mijn medestudenten, sommige positief en sommige negatief. Zelf heb ik het erg naar mijn zin bij ipsis en zou het bedrijf ook zeker aanraden aan andere studenten. Ik waardeer het heel erg dat ik wordt betrokken bij de werkzaamheden van het bedrijf en dat ik daar zelf ook een rol in kan spelen. Ik ben erg benieuwd wat er de komende tijd nog op me af komt. Ik ben er in ieder geval helemaal klaar voor!

Heb je eventueel nog vragen of opmerkingen, dan kun je mij mailen op: thomas.schaap@ipsis.nl

maandoverzicht-thomas-schaap.jpg