De tweede maand zit er al weer op. Zo voelt het niet, maar het is toch echt zo! Ik leer veel bij ipsis en heb het nog altijd naar mijn zin. Ik krijg veel variatie in de opdrachten die ik moet doen, waardoor het werk hier niet verveeld. Ik heb in deze afgelopen maand onder andere een infographic gemaakt voor Add Social (het broertje van ipsis), een huisstijl voor Semper Fidelis gemaakt, illustraties voor Onze Helden van ipsis, een hele boel mock-ups voor in het klantenoverzicht van ipsis en nog een aantal kleinere opdrachtjes.

Add Social

Add Social is een social mediabureau dat zich bezighoudt met mediamarketing via social media. Het is opgezet door ipsis en Binziz Media. Voor de aankondiging van Add Social werd er een geboortekaartje naar alle klanten van ipsis gestuurd. Vervolgens ontvangen de klanten een brief met infographic waar meer informatie in staat. Ik heb samen met Dennis de infographic gemaakt en dat was één van de leukste opdrachten die ik tot nu toe heb mogen doen. Dennis zorgde voor de content van de infographic en ik mocht mij bezig houden met de vormgeving ervan.
Op school heb ik ook ooit een infographic gemaakt, maar die was minder ingewikkeld. Dat komt vooral doordat ik me nu aan een huisstijl moest houden en de inhoud niet zelf had geschreven. Ik heb heel tevreden met het eindresultaat en ik laat hem ook zeker zien op school tijdens mijn BPV-presentatie.

Stagebezoek

Mijn stagedocent van school is in de tussentijd ook een keer langs geweest om te kijken hoe het verloopt. Ik kreeg wat tips en aanwijzingen voor het maken van mijn stageverslag en opdrachten. Het gesprek liep vrij voorspoedig en positief. Aan het eind heb ik mijn stagedocent ook nog mijn werkplek en aantal opdrachten laten zien.

Huisstijl maken

Ik mocht de huisstijl maken voor Semper Fidelis. Het bedrijf zorgt voor de procesfinanciering in een rechtszaak. Het was leuk om het logo te maken. Door de klant was al aangegeven welke kleuren er gebruikt moesten worden. Dit maakte het gemakkelijker voor mij, omdat ik nu wist in welk kleurenschema ik moest werken. In eerste instantie wilde de klant iets met een zwaan als logo, maar dit zou te druk worden. Daarom heb ik gekozen om een soort veren/vleugel design te maken, maar dan heel minimalistisch en strak.

Na het zien van het ontwerp was de klant zeer tevreden en kregen we akkoord op het ontwerp. Na akkoord kon ik beginnen met het briefpapier, de envelop en visitekaartjes. Daarnaast mocht ik de kleuren en het logo in de nieuwe website van Semper Fidelis voegen.
Ik vond het wel spannend om nu echt een huisstijl te maken voor de klant. Dit had ik nog niet eerder gedaan en ik ben dan ook heel blij dat zij mijn ontwerp mooi vinden.

Onze Helden

Vraag jij je af wie Onze Helden zijn? Dat zijn de leuke mensen die bij ipsis werken natuurlijk!
Ik kreeg de vraag of ik goed ben in het illustreren van mensen. Ik had hier nog niet veel ervaring mee maar dat kon ik met deze opdracht wel mooi opdoen. Ik mocht namelijk voor alle medewerkers van ipsis een illustratie maken. Het begin was het moeilijkst omdat je dan de stijl moet verzinnen waarin je de rest van de illustraties gaat maken. Ook moet je goed kijken naar de kenmerken en details van iemand als je hem gaat illustreren. Wat valt op of wat is uniek aan iemand? Het was vooral leuk om te horen als iemand zichzelf echt terugziet in de illustratie.

Je kan bij ‘Onze Helden’ onder het kopje ‘Over Ons’ kijken naar het eindresultaat.

Mock-ups

De website van ipsis heeft een overzicht van al haar klanten. Hier vind je informatie over het bedrijf en wat ipsis voor de klant heeft gedaan. Elke klantencase heeft een mock-up waarin het resultaat wordt weergeven. Ik heb voor alle klanten in het overzicht zo’n mock-up gemaakt. Het was een heleboel werk, maar dit was een handige opdracht om aan te werken als ik niks met hoge prioriteit had. Een paar klantencases per dag en zo kom je er uiteindelijk wel. En als je eenmaal een paar keer zo’n mock-up hebt gemaakt wordt het alleen maar makkelijker.

Ik hoop dat mij nog veel leuke dingen staat te wachten in mijn stageperiode en ik ben heel blij dat ik bij ipsis zoveel ervaring op kan doen.

 

Workspace-header (002).jpg