Wat levert online adverteren met SEA op?

De inzet van Search Engine Advertising levert vooral iets op als van tevoren goed is nagedacht over het doel en de doelgroep van de campagne. Daarnaast is het belangrijk dat wordt gekeken hoe groot de competitie is. Wil je als MKB’er adverteren op het zoekwoord ‘wasmachine’? Dan raden wij je dat waarschijnlijk af. Grote bedrijven winnen de strijd, omdat ze met veel grotere budgetten adverteren. Maar een slimme trefwoordcombinatie is wél een goed idee. Zorg dat de combinatie onderscheidend is en jouw dienst of product treffend verwoordt. Adverteer bijvoorbeeld met jouw ‘unieke snelservice voor wasmachinereparatie in Den Helder’. Wie zoekt op ‘wasmachinereparatie Den Helder’ komt dan sneller bij jou terecht. Bingo!

Hoe werkt SEA?

Search Engine Advertising is een vorm van online adverteren. Je koopt advertentieruimte in en betaalt vervolgens per klik op de link. Je advertentie richt zich op zoektermen, de trefwoorden die mensen invullen bij een zoekopdracht. Hoe meer jouw advertentie aansluit op wat je werkelijk te bieden hebt, hoe groter de kans dat de betaalde klik uiteindelijk een klant oplevert. SEA leent zich ook goed voor zeer specifieke campagnes die zich richten op een special geselecteerde doelgroep. SEA wordt vaak gecombineerd met online advertenties op bijvoorbeeld vergelijkingssites, advertentiesites zoals Marktplaats en op social media.

SEA of SEO?

SEA wordt vaak in één adem genoemd met SEO: Search Engine Optimalization. Deze tegenhanger is gericht op de organische vindbaarheid van jouw website. De website wordt geoptimaliseerd zodat hij beter wordt geïndexeerd door Google. Zowel SEA als SEO zijn dus gericht op het verwerven van een hogere positie in zoekmachines. Lees hier meer over SEO.

Kies je voor SEA of SEO? Als je de online vindbaarheid van jouw website echt een boost wilt geven kies je voor beide. Ben je benieuwd welke werkwijze aansluit op jouw bedrijf en de doelen die je hebt gesteld? Wij adviseren je graag.

 

 

Wil jij meer informatie?

Vul onderstaande formulier in:

Naar tips en updates

Nieuwsbrief ontvangen?
Ik accepteer de privacyvoorwaarden
0229272700