Marketing automation

Marketing Automation, wéér zo’n dure marketingterm die niet direct zegt wat het inhoudt. Dit gegeven maakt marketing automation echter niet minder interessant voor jou als bedrijf! Met behulp van marketing automation zorg je voor geautomatiseerde opvolging van leads. Gedurende een bepaalde periode ontvangen zij e-mails, waarmee beoogd wordt hen ‘verkoopklaar’ te maken en hen te ondersteunen in de aankoopfase van jouw product/dienst.

Focus op uw doelen

Bij het inzetten van marketing automation zijn jouw doelen het speerpunt. Wat wil je bereiken, binnen welke periode en bij welke doelgroep? Als dit is bepaald wordt de content gecreëerd om vorm te geven aan de campagne. Een marketing automation campagne bestaat over het algemeen uit landingspagina’s, downloads, contactformulieren en e-mailings.

Enerzijds kan marketing automation ingezet worden om reeds bestaande contacten om te zetten tot klanten. Anderzijds is een belangrijker doel het genereren van nieuwe leads. Na het genereren van leads (bijv. dankzij een download op de website) wordt het marketing automation campagne gestart. Hierbij ontvangt het contact, op gezette tijden, een e-mail met meer informatie over jouw bedrijf, product of dienstverlening.

Marketing automation en inboundmarketing

Marketing automation kan je bij ipsis op twee manieren afnemen. Je kan enkel de tool afnemen of een all-in pakket, waarbij wij ook zorgdragen voor het ontwikkelen van content. Indien je enkel de tool afneemt leveren wij de marketing automation software en zorgen voor het instellen van het systeem, incl. het design van de e-mailings en technische koppelingen met jouw website.

Kies je voor het all-in pakket dan dragen wij ook zorg voor het ontwikkelen van benodigde content, denk aan: landingspagina’s, downloads, nieuwsbrieven en e-mailteksten. In feite koppelen wij marketing automation hier met inboundmarketing. Met het all-in pakket heb je dus een volledige marketing automation campagne waarbij klanten ondersteunt worden in de aankoopfase. De kosten hiervan zijn afhankelijk van jouw wensen, doelstellingen en budget.

Ook succes met marketing automation?

Neem contact met ons op via 0229 27 27 00, stel je vraag via de chat of maak gebruik van ons contactformulier. Onze marketeers zijn jou graag van dienst om succes te behalen met marketing automation.

Deel de liefde:

Heeft u vragen?