Big Data

De hoeveelheid data die wij met elkaar produceren wordt steeds groter en groter. Voorbeelden hiervan zijn de hoeveelheid e-mails en berichten op social media die dagelijks worden uitgestuurd, maar ook het gebruik van apps, het surfen op het internet en het bellen met je smartphone draagt bij aan de steeds groter groeiende berg aan digitale data.

Patronen en verbanden ontdekken

Een grote hoeveelheid data die blijft groeien wordt Big Data genoemd. Om deze data te kunnen verwerken worden steeds krachtigere en snellere computers ingezet, die door deze data heen spitten om er een analyse van te kunnen maken. Uit deze analyses kunnen patronen en verbanden worden ontdekt, die mensen zelf nooit zouden kunnen vinden of voorspellen. Zo kan er bijvoorbeeld worden voorspeld wanneer er een griepepidemie aankomt, of hoeveel vraag er in de toekomst zal zijn naar bepaalde producten.

Deze analyses kunnen jou als ondernemer ondersteunen om jouw bedrijfsproces efficiënter te maken, producten te verbeteren of kansen te signaleren.

Ben jij benieuwd hoe Big Data jouw business kan verrijken? Neem dan contact met ons op via 0229 – 27 27 00 of via info@ipsis.nl.

Deel de liefde:

Heeft u vragen?