Univé

Univé klopte bij ipsis aan voor een Risico-inventarisatie tool die gebruikt kan worden door adviseurs bij klanten, om gemakkelijk gegevens in te voeren. Een grote en uitdagende klus, die wij uiteraard hebben aangepakt. Met behulp van diverse sessies en een goede samenwerking tussen Univé en ipsis is de tool tot stand gekomen.

Risico-inventarisatie tool
Univé

De tool moest voldoen aan:

  • De tool moet toegankelijk zijn voor de zakelijke en agrarische adviseurs van Univé
  • De ingevoerde gegevens moeten zoveel mogelijk hergebruikt kunnen worden in de tool
Univé
Univé
Univé
Univé
Univé
Univé
Univé
Univé

Scans uitvoeren via de tool

Univé is een coöperatieve organisatie die gericht is op het bieden van financiële zekerheid aan haar leden. Univé vindt het belangrijk om fysiek en mentaal dichtbij hun leden te staan. Hierdoor kunnen zij de leden van dichtbij adviseren. Om dit nog beter mogelijk te maken was er de wens om een applicatie te ontwikkelen waarin zakelijke en agrarische adviseurs bij klanten gemakkelijk gegevens in kunnen voeren. Vanuit die gegevens blijkt welke verzekering het beste bij de klant past en nodig is.

De keuze om deze Risico-inventarisatie tool door ipsis te laten maken is helder: “vanuit een vorig project (Ondernemerscan) was ipsis bekend binnen Univé. Wij zijn in gesprek gegaan om te bezien of zij ons verzoek konden invullen”, legt Henry van Rijn van Univé uit. Dat bleek het geval en de wensen konden op papier worden gezet. Aan de hand van diverse sessies kwam naar voren wat de applicatie moest kunnen en bevatten. Toen dat duidelijk was, is er een wireframe (soort testversie) gebouwd, waar de applicatie beetje bij beetje werd gevormd.

Alle gegevens op één plek

De tool is bereikbaar via het netwerk van Univé en is daarmee goed afgeschermd. In de Risico-inventarisatie tool kunnen adviseurs op locatie bij de klant gegevens invoeren. In het eerste stuk kunnen algemene gegevens zoals naam en adres worden ingevoerd. Deze gegevens worden vervolgens gebruikt in de andere scans. De scans die momenteel in de applicatie zitten zijn: risico inventaris en AOV. Deze zijn gericht op MKB/ZZP en de agrarische sector.

Daarnaast bevat de applicatie koppelingen met KVK voor bedrijfsgegevens en RDW voor autogegevens. Er kan gemakkelijk worden gezocht naar gegevens en worden overgenomen in de applicatie. Zodra alle velden van de scans zijn ingevuld komen er de volgende rapporten uit:

AOV:

  • Actielijst (hier staan alle acties op voor de binnendienst)
  • Adviesrapport
  • Begrippenlijst

Risico scan:

  • Toelichting verzekeringen
  • Actielijst
  • Gespreksverslag

De tool wordt momenteel gebruikt, maar er zitten hier en daar nog wat haken en ogen aan. “De website ziet er goed uit, er zijn echter nog wat onvolkomenheden, waardoor de bruikbaarheid nog niet optimaal is”, vertelt Henry. Deze laatste punten worden nog opgepakt en opgelost. Henry is daar tevreden over: “de wendbaarheid van ipsis is erg prettig. Er wordt snel geschakeld, wat vooral nu na de oplevering fijn is. De samenwerking verliep en verloopt nog steeds in goede harmonie”, vertelt Henry tot slot. Dankzij goede communicatie, snel schakelen en het blijven vernieuwen gelooft zowel ipsis als Univé erin dat er een mooie tool tot stand komt, die volledig aansluit op de wensen en werkzaamheden van Univé.

 

Gebruikte oplossingen

Deel de liefde:

Heeft u vragen?