Op 7 juni 2012 vond het Nationaal Congres ‘Gastvrijheidszorg met sterren’ plaats. Het Westfriesgasthuis in Hoorn heeft daar zijn vierde ster voor gastvrijheidszorg in de categorie ziekenhuizen in ontvangst genomen. Gastvrijheidszorg met Sterren is een waarderingssysteem voor de kwaliteit van de gastvrijheidszorg in de zorginstelling. Het Westfriesgasthuis heeft de afgelopen jaren veel gedaan om de gastvrijheid te verhogen. In 2010 kreeg het ziekenhuis de tweede ster, en vorig jaar kon het ziekenhuis de derde ster in ontvangst nemen. 

Onze oplossingen

Ter ere van deze 4e ster werd door de afdeling communicatie van het WFG op maandag 16 juli een flashmob georganiseerd. Hier deden meer dan 100 mensen aan mee. Dit filmpje is via diverse social media kanalen uitgestuurd om de bekendheid van deze 4 sterren te vergroten.

Gouden sterren

De gouden sterren maken een belangrijk deel uit van het filmpje. Deze sterren werden uiteindelijk op het dak van het ziekenhuis gemonteerd.
Zaken als hoe groot moeten ze worden, 5 of 6-puntig, wat voor materiaal gebruiken we en hoe moet het gemonteerd worden, waren zaken waar snel een antwoord op moest komen. Een medewerkster van ipsis is zelfs mee het dak op gegaan om ter plekke de letterdozen van de dakbelettering op te meten.
Na het ontwerp, waarin de sterren op schaal in een foto van de voorgevel van het WFG in Photoshop gemonteerd waren, was er snel akkoord. Naar aanleiding van dit ontwerp is zelfs besloten om de manier van montage aan te passen.

De deadline is door ipsis ruim gehaald. Op dag 3 werden de sterren door ipsis bij het WFG afgeleverd.

0229272700