Univé klopte bij ipsis aan voor een Risico-inventarisatie tool die gebruikt kan worden door adviseurs bij klanten, om gemakkelijk gegevens in te voeren. Een grote en uitdagende klus, die wij uiteraard hebben aangepakt. Met behulp van diverse sessies en een goede samenwerking tussen Univé en ipsis is de tool tot stand gekomen.

Scans uitvoeren via de tool

Univé is een coöperatieve organisatie die gericht is op het bieden van financiële zekerheid aan haar leden. Univé vindt het belangrijk om fysiek en mentaal dichtbij hun leden te staan. Hierdoor kunnen zij de leden van dichtbij adviseren. Om dit nog beter mogelijk te maken was er de wens om een applicatie te ontwikkelen waarin zakelijke en agrarische adviseurs bij klanten gemakkelijk gegevens in kunnen voeren. Vanuit die gegevens blijkt welke verzekering het beste bij de klant past en nodig is.

De keuze om deze Risico-inventarisatie tool door ipsis te laten maken is helder: “vanuit een vorig project (Ondernemerscan) was ipsis bekend binnen Univé. Wij zijn in gesprek gegaan om te bezien of zij ons verzoek konden invullen”, legt Henry van Rijn van Univé uit. Dat bleek het geval en de wensen konden op papier worden gezet. Aan de hand van diverse sessies kwam naar voren wat de applicatie moest kunnen en bevatten. Toen dat duidelijk was, is er een wireframe (soort testversie) gebouwd, waar de applicatie beetje bij beetje werd gevormd.

Alle gegevens op één plek

De tool is bereikbaar via het netwerk van Univé en is daarmee goed afgeschermd. In de Risico-inventarisatie tool kunnen adviseurs op locatie bij de klant gegevens invoeren. In het eerste stuk kunnen algemene gegevens zoals naam en adres worden ingevoerd. Deze gegevens worden vervolgens gebruikt in de andere scans. De scans die momenteel in de applicatie zitten zijn: risico inventaris en AOV. Deze zijn gericht op MKB/ZZP en de agrarische sector.

Daarnaast bevat de applicatie koppelingen met KVK voor bedrijfsgegevens en RDW voor autogegevens. Er kan gemakkelijk worden gezocht naar gegevens en worden overgenomen in de applicatie. Zodra alle velden van de scans zijn ingevuld komen er de volgende rapporten uit:

AOV:

  • Actielijst (hier staan alle acties op voor de binnendienst)
  • Adviesrapport
  • Begrippenlijst

Risico scan:

  • Toelichting verzekeringen
  • Actielijst
  • Gespreksverslag

De tool wordt momenteel gebruikt, maar er zitten hier en daar nog wat haken en ogen aan. “De website ziet er goed uit, er zijn echter nog wat onvolkomenheden, waardoor de bruikbaarheid nog niet optimaal is”, vertelt Henry. Deze laatste punten worden nog opgepakt en opgelost. Henry is daar tevreden over: “de wendbaarheid van ipsis is erg prettig. Er wordt snel geschakeld, wat vooral nu na de oplevering fijn is. De samenwerking verliep en verloopt nog steeds in goede harmonie”, vertelt Henry tot slot. Dankzij goede communicatie, snel schakelen en het blijven vernieuwen gelooft zowel ipsis als Univé erin dat er een mooie tool tot stand komt, die volledig aansluit op de wensen en werkzaamheden van Univé.

 

Gebruikte oplossing

Dave Jonker Dave Jonker
Manager development
Dave Jonker

Mijn specialisatie ligt bij het ontwikkelen van websites en cross-platform apps. Hiervoor maak ik gebruik van diverse Microsoft technologieën. Ik vind het geweldig om nieuwe technologieën te ontdekken en toe te passen binnen onze bestaande ontwikkelstrategie.

Meer over Dave

Puck Holshuijsen Puck Holshuijsen
Webdeveloper
Puck Holshuijsen

Als webdeveloper bij ipsis houd ik me bezig met het ontwikkelen van websites en webshops. De uitdaging is het zorgen voor de best passende oplossingen voor onze klanten: elke opdracht en elke website is weer anders. Ik krijg er een kick van om met creatieve oplossingen te komen en een goed werkend eindproduct te maken waar de klant tevreden mee is. Mijn kennis en creativiteit inzetten vind ik het leukste wat er is! Als developer ben je nooit uitgeleerd en dat maakt elke dag weer anders.

Meer over Puck

Niels Laan Niels Laan
Visueel designer
Niels Laan

Ik ben al ruim 5 jaar hoofd visueel design en daarnaast ben ik ook lid van het MT bij ipsis. Mijn specialisme ligt bij het ontwerp van websites en apps. Ik houd me vooral bezig met de grotere projecten, maar voor kleine projecten draai ik ook zeker mijn hand niet om. Een leuk plaatje maken is voor mij niet voldoende. Mijn ontwerpen zijn goed doordacht en leveren resultaten op. Ik vind het leuk om met de klant mee te denken en deze te betrekken in het ontwerpproces!

Meer over Niels

0229272700