Voor MC Groep heeft ipsis een volledig nieuw intranet opgezet. “De fijne samenwerking heeft een helder en goed functionerend intranet opgeleverd.” Een gesprek met Esther Gies.

Vervanging

“Ons oude intranet was sterk aan vervanging toe,” aldus Esther, communicatieadviseur bij MC Groep. ”Samen met de ICT-afdeling hebben we onze eisen en wensen op een rij gezet en drie bureaus uitgenodigd.” ipsis kwam als eerste keuze uit de pitch. “Wij hadden een erg goed gevoel bij de presentatie. Mijn contact met diverse referenties bevestigde dit gevoel.”

De ziekenhuisorganisatie MC Groep bestaat uit drie locaties in Lelystad, Dronten en Emmeloord en heeft ruim 1.000 medewerkers. Hierdoor is een goed functionerend intranet zeer belangrijk. “Wij zijn bij elk proces betrokken geweest. Ook bij de vormgeving. Wij hebben in een sessie met de vormgever onze ideeën kunnen delen. Daardoor was het ontwerp direct goed.”

Logisch cms


Het intranet is gebouwd in WebControl CO. “Het cms werkt heel prettig. Het systeem zit logisch, intuïtief in elkaar. De handleiding heb ik gebruikt als naslagwerk. Ik heb hem vrijwel niet nodig gehad.” Naast de standaard functionaliteiten als nieuws en informatiepagina’s is er ook maatwerk gedaan. Zo wordt het onderdeel ‘Wie is wie’ ingeladen vanuit het eigen administratiesysteem. Verder is er een onderdeel gemaakt waar de medewerkers kennis met elkaar kunnen delen, zelf publicaties en oproepen kunnen plaatsen en nieuwtjes van hun afdeling kunnen publiceren.

0229272700