De Bieb voor de Zaanstreek is een stichting die de bibliotheekvoorzieningen verzorgt voor de hele Zaanstreek. De website van De Bieb was toe aan een grondige verbouwing. 

Onze oplossingen

Intranet

ipsis heeft gezorgd voor een fris nieuw ontwerp. Verder wordt er op dit moment ook gewerkt aan de realisatie van het intranet. De nieuwe website wordt actief bijgehouden. Regelmatige nieuwsupdates en een twitteraccount zorgen voor interactie met de leden. "De nieuwe website is sinds juli online en wij zijn er heel tevreden mee," aldus Pien Jongenelen namens De Bieb. "Het up-to-date houden van de website is zeer gemakkelijk. Het nieuwe ontwerp nodigt ook uit om actief met de website bezig te blijven."

Koppeling database

Op de website is een koppeling met de database van de aangesloten bibliotheken. Zo is online in te zien waar een boek te leen is, waarna het boek gereserveerd kan worden. "De website is gekoppeld met ons Bicat systeem. Zo kunnen wij bijvoorbeeld ook onze nieuwe aanwinsten promoten," aldus mevrouw Jongenelen. "In de toekomst is het ook mogelijk om lid te worden van De Bieb via de website."